咨询 电话 置顶

新东方网>上海新东方学校>优能中学>优能高中>正文

上海高三第一次联考英语试卷复习题练习

2020-11-02 11:43

来源:

作者:

1Sam has been appointed _______ manager of the engineering department to take ____ place of George.

 

A/,/     Bthe,/ Cthe; the    D/, the

答案D

 

解析试题分析:考查冠词。句意:萨姆被任命为部门经理来代替乔治。Appoint sb 职称,任命某人。。;第二空考查take the place of 代替,故选D项。

 

 

2—I’d rather have some wine, if you don’t mind.

________. Don’t forget that you’ll drive.

 

ABy all means   BAnything but that

CTake it easy     DI wouldn’t say no to this

答案B

 

解析试题分析:考查情景交际。句意:如果你不介意的话,我想要点酒。除了这个,什么也行,别忘记你还要开车,根据Don’t forget that you’ll drive可知选B项。        

 

 

3The news spread quickly across the country   Chang’e-I has become a planet of the moon ,    is really a breakthrough for China’s outer space technology.

 

Awhich; which   Bthat ; that

Cthat ; which     Dwhich ; that

答案C

 

解析试题分析:考查定语从句。句意:长娥一号登月的消息很多传遍全车,这是中国航天技术的一大突破。第一个thatthe news 的同位语从句,第二空,代指上面这件事,故选C项。         

 

 

4I’m not a little tired today after giving the room a thorough cleaning and I have never had    __ today.

 

Aas tiring a day as    Bas a tiring day

Ctiring as a day as    Dday as a tiring as

答案A

 

解析试题分析:考查同级比较。我今天在给房间做了大扫除之后不是一点点地累。我从没有过像今天一直累的一天,as...as 是固定搭配,第一个as为副词,第二个as为连词。

其基本结构为:as+ adj./ adv. +as。例如:

(1)This film is as interesting as that one.这部电影和那部电影一样有趣。

其否定式为not as/so +adj./ adv. +as。例如:

This dictionary is not as/so useful as you think.这本字典不如你想象的那样有用。

 

 

5Recently, Chinese Premier Li Keqiang called on companies to give more opportunities to new graduates; _______, some privately run enterprises have announced increases in their hiring of new graduates.

 

Ain response     Bin exchange    Cin turn     Din charge

答案A

 

解析试题分析:考查介词短语。 A. in response回应;B. in exchange交换;C. in turn轮流;D. in charge负责;句意:最后中国总理李克强号大公司把更多的机会给新毕业生,做为回应,一些民营企业家已经提高对于新毕业生的雇佣。根据语境选A项。        

 

 

6With credit cards ________ available, it is more frequent to see consumers pay for their purchases or bills by card instead of by cash.

 

Aoccasionally    Babundantly     Crelevantly Dmerely

答案B

 

解析试题分析:考查副词。A. occasionally偶尔地;B. abundantly丰富地;C. relevantly相关地;D. merely仅仅;句意:因为信用卡有丰富的用途,看到消费都通过信用卡付账而不是现金,这种现象越来越频繁。根据语境选B项。        

 

 

7When asked how to be a good manager in the interview, the ________ described good personal characteristics as the necessity to manage a group and get a job well done.

 

Abachelor  Bclerk Cemployee Dapplicant

答案D

 

解析试题分析:考查名词 A. bachelor 学士;B. clerk 职员;C. employee员工;D. applicant 申请人;句意:当在面试中被问到如何成为一名好的经理时,申请者把管理团队和做好工作描述为个人魅力的必要条件。根据语境可知选D项。      

 

 

8Children should be instructed to put things _____ they belong in their early childhood.

 

Ato which  Bin which   Cwhere      Dwhat

答案C

 

解析试题分析:考查状语从句。句意:孩子被指导着把东西放在它应该在的位置。  _____ they belong in their early childhood.是地点状语从句,缺少状语,故选C项。      

 

 

9To everyone’s surprise , the student should have been praised for putting forward an idea which __________ their teacher’s.

 

Acontradicted   Bconcerned      Ccompeted Dconfused

答案A

 

解析试题分析:考查动词。A. contradicted反驳;B.  concerned关心;C. competed比赛;D. confused使困惑;句意:使大家吃惊的是,学生们本应该因为他们对反驳老师也提出的观点得到表扬。an idea是先行词,which __________ their teacher’s定语从句缺少谓语动词,根据句意选 A 项。         

 

 

10The milk          terrible          bad.

 

Asmells ; must go

Bis smelt ; must have gone

Csmelling ; must have gone

Dsmelt ; might have gone

答案C

 

解析试题分析:考查非谓语动词和情态动词。句意:这个牛奶闻起来有点恶心,肯定坏了。Smelling是分词做伴随状语,用来修饰the milkmust have done 表示对过去的肯定推测,故选C项。

 

11As there is less coal and oil, scientists are exploring new ways of making use of _____ energy, such as sunlight, wind, and water for power and fuel.

 

Aprimary    Balternative      Cinstant     Dunique

答案B

 

解析试题分析:考查形容词辨析 A. primary 初级的;B. alternative可供选择的;C. instant 立刻的;D. unique独特的;句意:因这几乎没有煤和油,科学家们正在探索更好的办法来利用可供选择的能源,如太阳能,风和风能来发电。根据句意选B项。       

 

 

12— Look! Someone    the laptop.

Well, it wasn’t me. I didn’t do it.

 

Ahas repaired    Bis repairing      Chad repaired   Dwas repairing

答案A

 

解析试题分析:考查动词的时态。句意:看,有人已经修好电脑了。是的,不是我,我不会做。 根据 Well, it wasn’t me. I didn’t do it可知这个动作已经完成,故选A项。

 

 

13—Mumcan I go on a holiday with my classmates this summer vacation?

OKYou    have a chance if you get along well with your studies

 

Acould       Bshall  Cmight      Dmust

答案B

 

解析试题分析:考查情态动词。句意:妈妈,这个暑假我能和同学去度假吗,好的,如果你学习顺利的话,你可以有这样的机会。Shall用于第二人称时表示许诺的语气,故选B项。         

 

 

14You had better _____ some time every day for sports so that you can keep yourself energetic.

 

Aput away Btake up    Cset aside  Dgive out

答案C

 

解析试题分析:考查短语辨析。A. put away 整理;B. take up 从事;C. set aside放在一边;D. give out泄露;句意:你最好每天留出一点运动为的是你能保持精力充沛,故选C项。  

 

15、完形填空

 

Albert Roussel is one of the most famous French musicians. The composing       of Albert Roussel got off with a (n)          start, but received one of its biggest successes from a lie.

At the age of eight, Roussel lost his parents and he had to live with his grandfather. He built on the music learned from his mother by reading through the family music      and playing classics and popular songs on the    .

Three years later, Roussel was taken in by his mother’s sister. She helped young Albert to continue to      the professional piano courses. The summer vacations at their beach house added a second love to Rouseel’s life—the sea. He studied to be a navel (海军)man,      still spared much time to study music.

In the French Navy, while he was    at a training base, he and two of his friends found the time to play the piano trios (三重奏)of Beethoven and other      . Roussel also began composing . At a church nearby on Christmas Day 1892, he had his first performance      as a composer with a beautiful piano trio. Everyone in church was pleased with the new piece.

That       encouraged Roussel to write a wedding march. One of his fellow naval officers offered to show      to an influential conductor, Edourad Colonne. When Roussel’s friend      with the composition , he reported to Roussel and other people that Colonne advised Roussel to give up his naval career and devote his life to music.

Then at the age of 25, Roussel did just that     he had spent seven years in the navy. He       the self-discipline and his sense       responsibility that he had developed in the       to his composing and became a      force in the 20th century French music. As for Edourad Colonne’s      advice that Roussel devote his life to music —Roussel’s navy friend later admitted that he had    that advice and he had never even shown Roussel’s       to the conductor.

 

1    

Asound      Bcareer      Cfailure      Dcourage

2    

Adifficult    Bideal Cdirect       Dnormal

3    

Acollection Btradition   Ccontribution    Dcommunication

4    

ADVD  Bpiano Cstage Dconcert

5    

Atake  Bwrite Cmake Dteach

6    

Aand   Bor     Cbut   Dso

7    

Arelaxing   Bfighting    Cdriving     Dserving

8    

Afriends     Bcomposers      Csoldiers    Dofficers

9    

Ahistorically      Bsuccessfully     Crapidly     Dinformally

10  

Aday   Bchurch     Csuccess    Daudience

11  

Ait      Bthat  Chim   Dthem

12  

Aleft    Bbrought   Creturned  Darrived

13  

Abefore      Bunless      Cafter Duntil

14  

Aapplied    Breceived   Crefused    Denjoyed

15  

Aof     Bfor    Cin      Dwith

16  

Afuture      Bnavy Cchildhood Dchurch

17  

Apeaceful  Bmilitary    Cmeaningful     Dmajo

18  

Athreatening     Binspiring  Ccriticizing Dsatisfying

19  

Aset out     Bpicked up Ccome out Dmade up

20  

Aidea  Binterest    Ccomposition   Dtalent

 

答案:

1B

2A

3A

4B

5A

6C

7D

8B

9B

10C

11A

12C

13C

14A

15A

16B

17D

18B

19D

20C

 

解析试题分析:本文讲述Albert Roussel的成名之路。

1B考查名词辨析Asound 声音;Bcareer事业;Cfailure失败;Dcourage勇气;句意:Albert Roussel创作的职业生涯非常艰难的开始,但是非常的成功。下文提到他8岁失去双亲生活自然困难了,故选B项。

2A考查形容词辨析。Adifficult困难的;Bideal理想的;Cdirect直接的;Dnormal正常的;句意:Albert Roussel创作的职业生涯非常艰难的开始,但是非常的成功。下文提到他8岁失去双亲生活自然困难了,故选A项。

3A考查名词辨析Acollection收集;Btradition传统;Ccontribution贡献;Dcommunication交流;这里指的是Albert Roussel通过他妈妈的家庭音乐收藏去学习。根据语境选A项。

4B考查名词辨析ADVD放映机;Bpiano钢琴;Cstage阶段;Dconcert音乐会;Albert Roussel通过他妈妈的家庭音乐收藏去学习,弹奏古典和流行歌曲在钢琴上,根据下方提到She helped young Albert to continue to      the professional piano courses.可知选B项。

5A考查动词辨析Atake带走;Bwrite写;Cmake使;Dteach教;句意:她帮助Albert继续从事专业的钢琴学习。Take the courses 上课,故选A项。

6C考查连词辨析Aand并且;Bor否则;Cbut但是;Dso因此;句意:他开始成为一名海军,但仍然花费时间去学习音乐,根据句意选C项。

7D考查动词辨析Arelaxing放松;Bfighting战斗;Cdriving开车;Dserving服务;句意:在法国海军中,当他服务于一个训练基地时,他和另外两个朋友弹奏贝多芬和其它人的三重奏。根据He studied to be a navel (海军)man可知选D项。

8B考查名词辨析Afriends朋友;Bcomposers作曲;Csoldiers战士;Dofficers长官;句意:在法国海军中,当他服务于一个训练基地时,他和另外两个朋友弹奏贝多芬和其它人的三重奏,根据Beethoven可知选B项。

9B考查副词辨析Ahistorically历史地;Bsuccessfully成功地;Crapidly快速地;Dinformally非正式地;句意:在1892年圣诞前的教堂里,他成功地完成第一部作品。根据下方提到Everyone in church was pleased with the new piece可知选B项。

10C考查名词辨析Aday天;Bchurch教学; Csuccess成功;Daudience观众;句意:这次成功鼓励他写婚礼进行曲。根据, he had his first performance        as a composer with a beautiful piano trio.可知选C项。

11A考查代词辨析Ait它;Bthat指代不可数名词;Chim他; Dthem他们;句意:其中的一海军长官把它给一个很影响的指挥家看。根据语境it 代指Albert写的婚礼进行曲,故选A项。

12C考查动词辨析;Aleft离开;Bbrought带来;Creturned返回;Darrived到达;句意:当他的朋友带着曲子回来时,告诉他,这位指挥家建议它放弃海军事业,致力于音乐。根据语境可知选C项。

13C考查连词辨析Abefore之前;Bunless除非;Cafter之后;Duntil直到;句意:在25岁时,Albert在海军度过七年之后,确实这样做了。根据语境选C项。

14A考查动词辨析Aapplied运用;Breceived收到;Crefused拒绝;Denjoyed喜欢;句意:他把在海军中学到的自律,和责任感运用到作曲上,成为20世纪法国音乐的主力。Apply sth to sth 把,,运用到。。上,故选 A项。

15A考查介词辨析Aof 。。的;Bfor为了;Cin在。里面;Dwith和;句意:他把在海军中学到的自律,和责任感运用到作曲上,成为20世纪法国音乐的主力。The sense of responsibility责任感,故选A项。

16B考查名词辨析Afuture将来;Bnavy海军;Cchildhood儿童时代;Dchurch教堂;句意:他把在海军中学到的自律,和责任感运用到作曲上,成为20世纪法国音乐的力。根据语境可知自律和责任感来自从军时代,故选B项。

17D考查形容词辨析Apeaceful和平的;Bmilitary军事的;Cmeaningful有意义的;Dmajor主要的;句意:他把在海军中学到的自律,和责任感运用到作曲上,成为20世纪法国音乐的主力。根据语境选D项。

18B考查动词辨析Athreatening威胁的;Binspiring鼓舞;Ccriticizing批评;Dsatisfying满意;句意:至于来自那个指挥家的鼓舞性的建议,他的朋友后来承认是编造的,根据就没有让任何的指挥家看过,没有人对此产生兴趣,根据Colonne advised Roussel to give up his naval career and devote his life to music可知选B项。

19D考查动词短语辨析Aset out开始;Bpicked up挑选;Ccome out出版;Dmade up编造;句意:至于来自那个指挥家的鼓舞性的建议,他的朋友后来承认是编造的,根据就没有让任何的指挥家看过,没有人对此产生兴趣,根据句意选D 项。

20C考查名词辨析Aidea想法;Binterest兴趣;Ccomposition作曲;Dtalent天赋;句意:至于来自那个指挥家的鼓舞性的建议,他的朋友后来承认是编造的,根据就没有让任何的指挥家看过,没有人对此产生兴趣,根据句意选C项。

 

16、阅读下面短文,并根据短文后的要求答题,然后将答案填入相应的位置上。(请注意答题后的词数要求)

[1] Are you on Facebook almost every hour of the day? Do you think about being on Facebook even when you are not? If so, you’re suffering from Facebook addiction. Just like any other type of addiction, it can be harmful to a person’s overall life. However, following the few tips can help yourself overcome it.

[2] Admit your addiction to Facebook. Admission is the first step with any addiction. If not, then you can’t be helped. Ask yourself these questionsAre you on Facebook at least every hour? Do you wake up in the middle of the night with the desire to check your Facebook page? Does Facebook interfere with your job performance, family life or daily routine? If you said “yes” to most of these questions, then you could be addicted to Facebook.

[3]List the consequences for using Facebook. Many people don’t realize what negative impact Facebook has on their lives until they make a list. Think about what Facebook addiction is doing to your job, family environment and your overall life and list them all, which helps bring about awareness on what it is really doing to their lives.

[4] ________ . Go under the help section on Facebook and email customer service letting them get your account canceled. For some people this is enough to help them overcome their addiction, but some others may end up turning to some other social networking websites, say, MySpace. In that case, you need to cancel Internet access together.

[5] Seek a professional therapist. Recovering from any addiction can be difficult. Find a therapist specializing in addiction, even better yet someone who is familiar with Facebook addition. The therapist will help you understand where your Facebook addiction stems from and what you can further do to recover from it.

[6] Don’t allow your addiction to Facebook to continue taking over your life and take

action today.

1How does the author introduce the topic of the passage? (no more than 5 words)

____________________________________________________________________

2List three aspects Facebook addiction will have a bad effect on. (on more than 8 words)

              ②             ③            

3Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words. (no more than 6 words)

____________________________________________________________________

4Why does the author suggest seeking a therapist? (no more than 10 words)

____________________________________________________________________

5What’s the main idea of the passage?(no more than 8 words)

____________________________________________________________________

 

答案:

1By raising /asking questions

2①jobperformance ②family life/family environment ③daily routine/overall life

3Cancel your Facebook account/Say Goodbye to Facebook

4He or she is familiar with Facebook addition./He or she can help you recover from addition

5How to OvercomeGet Rid ofFacebook addition/How to Recover From Facebook Addiction/ Ways of Overcome Facebook Additio

 

解析试题分析:随着网络的发展,很多人已经对脸谱交友网上了瘾,严重影响了生活和工作,文章对如何帮着这种瘾君子们回归正常的生活提出了很好的建议

1By raising /asking questions 文章开篇以两个问题“Are you on Facebook almost every hour of the day? Do you think about being on Facebook even when you are not?”逐渐引出了文章的主题:the few tips can help yourself overcome it

2①jobperformance ②family life/family environment ③daily routine/overall life由第三部分的“Think about what Facebook addiction is doing to your job, family environment and your overall life and list them all,”可知答案

3Cancel your Facebook account/Say Goodbye to Facebook下文是对这句话的具体阐述,告诉我们如何取消脸谱网的账户,由此可知答案

4He or she is familiar with Facebook addition./He or she can help you recover from addition题干关键词为:therapist。由第5部分的“who is families with Facebook addition. The therapist will help you understand where your Facebook addiction stems from and what you can further do to recover from it.”可知答案

5How to OvercomeGet Rid ofFacebook addition/How to Recover From Facebook Addiction/ Ways of Overcome Facebook Addition从全文可以看出,文章已提问题的方式揭示了文章的主题:following the few tips can help yourself overcome it.下文围绕该主题展开,每一部分叙述了一个方面。  

推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

大家都在看

    ×