2019高考最新动态
大家都在看
高考仿真模拟冲刺考试英语试卷阅读理解
2020-09-20 20:57
来源:
作者:
【1】
I lost my sight when I was four years old
by falling off a box car in a freight yard in Atlantic City and landing on my
head.Now I am thirty two.I can
slightly remember the brightness of sunshine and what color red is.It would be wonderful to see again, but a calamity(灾难) can do strange things to people.It occurred
to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn't
been blind.I believe in life now.I am not so sure that I would have believed in it so deeply,
otherwise.I don't mean that I would prefer to go
without my eyes.I simply mean that the loss of them
made me appreciate the more what I had left.
The hardest lesson I had to learn was to
believe in myself.That was basic.If I hadn't been able to do that, I would have collapsed and become
a chair rocker on the front porch for the rest of my life.When I say belief in myself I am not talking about simply the kind
of self confidence that helps me down an unfamiliar staircase alone.That is part of it.But I mean something
bigger than that: an assurance that I am, despite imperfections, a real,
positive person; that somewhere in the sweeping, intricate(错综复杂的) pattern of people there is a special place where I can make myself
fit.
It took me years to discover and strengthen
this assurance.It had to start with the simplest things.Once a man gave me an indoor baseball.I
thought he was making fun of me and I was hurt."I
can't use this." I said."Take
it with you," he urged me, "and roll it around." The words stuck in my head."Roll
it around! "By rolling the ball I could hear where it went.This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible:
playing baseball.At Philadelphia's Overbrook School for
the Blind I invented a successful variation of baseball.We called it ground ball.
All my life I have set ahead of me a series
of goals and then tried to reach them, one at a time.I
had to learn my limitations.It was no good trying for
something that I knew at the start was wildly out of reach because that only
invited the bitterness of failure.I would fail
sometimes anyway but on the average I made progress.
【小题1】We can learn
from the beginning of the passage that _______
A.the author lost
his sight because of a car crash.
B.the author
wouldn't love life if the disaster didn't happen.
C.the disaster made
the author appreciate what he had.
D.the disaster
strengthened the author's desire to see.
【小题2】What's the
most difficult thing for the author?
A.How to adjust
himself to reality.
B.Building up
assurance that he can find his place in life.
C.Learning to
manage his life alone.
D.How to invent a
successful variation of baseball.
【小题3】According to
the context, “a chair rocker on the front porch” in paragraph 3 means that the
author __________
A.would sit in a
rocking chair and enjoy his life.
B.would be unable
to move and stay in a rocking chair.
C.would lose his
will to struggle against difficulties.
D.would sit in a
chair and stay at home.
【小题4】According to
the passage, the baseball and encouragement offered by the man _____
A.hurt the author's
feeling.
B.gave the author a
deep impression.
C.directly led to
the invention of ground ball.
D.inspired the
author.
【小题5】What is the
best title for the passage?
A.A Miserable Life
B.Struggle Against Difficulties
C.A Disaster Makes
a Strong Person
D.An Unforgettable
Experience
答案
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】C
【小题4】D
【小题5】C
解析试题分析:本文讲述了灾难挫折是如何成就一个人的。作者在年幼时失明,在经历了多年的彷徨无助之后,终于在亲人朋友的帮助下,找回了自信,学会了如何面对困难,并且在纷杂的社会中找到了自己的一席之地,实现了自己一个又一个的梦想。
【小题1】C细节理解题。
文章第一段It occurred to me the other day that I might not have
come to love life as I do if I hadn’t been blind .那天我突然想到如果我没有失明的话我可能不会像现在这样爱上生活,由此判断C选项正确。
【小题2】B细节理解题。从文章第三段 The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. 可知作者需要学会的是自信,而且下文从that somewhere in the sweeping, intricatepattern of people there is
a special place where I can make myself fit.也可知道对作者来说在纷杂的社会找的适合自己的位置是最难的,故B选项正确。
【小题3】C词意猜测题。从上文可知作者是因为意外而失明,所以下文的collapsed是指精神的崩溃,意志的消沉,从而失去面对困难挫折的勇气。故判断C选项正确。
【小题4】D 推理判断题。从文章倒数第二行This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible:
playing baseball.可知,作者在滚动球的时候想到了如何去实现一个自己认为是不可能的事情,所以他是受到了启发,由此判断D选项正确。
【小题5】C主旨大意题。文章开头讲述了自己的遭遇,提出a calamity can do strange things to people .然后叙述自己是如何找到自信,如何克服困难一步一步取得成功的。这些都说明了一个道理:只要意志坚强,逆境挫折不会击垮一个人,相反会成就一个人,所以C选择正确。
【2】
A report consistently brought back by
visitors to the US is how friendly,courteous and
helpful most Americans were to them.To be fair,this observation is also frequently made of Canada and Canadians,and should best be considered North American.There are,of course,exceptions.Small-minded officials,rude waiters,and ill-mannered taxi drivers are hardly unknown in the US.Yet it is an observation made so frequently that it deserves comment.For a long period of time and in many parts of the country, a
traveler was a welcome break in an otherwise dull existence.
Dullness and loneliness were common
problems of the families who generally lived distant from one another.Strangers and travelers were welcome sources of diversion,and brought news of the outside world.The
harsh realities of the frontier also shaped this tradition of hospitality.
Someone traveling alone,if hungry,injured,or
ill,often had nowhere to turn except to the nearest
cabin or settlement.It was not a matter of choice for
the traveler or merely a charitable impulse on the part of the settlers.It reflected the harshness of daily life: if
you didn‘t take in the stranger and take care of him,there
was no one else who would.And someday,remember,you might be in the same situation.Today there are many charitable organizations which specialize in
helping the weary traveler.Yet,the
old tradition of hospitality to strangers is still very strong in the US,especially in the smaller cities and towns away from the busy
tourist trails.“I was just traveling through,got talking with this American,and pretty
soon he invited me home for dinner—amazing.” Such
observations reported by visitors to the US are not uncommon,but are not always understood properly.
【小题1】In the eyes of
visitors from the outside world,___________.
A.rude taxi drivers
are rarely seen in the US
B.small-minded
officials deserve a serious comment
C.Canadians are not
so friendly as their neighbors
D.most Americans
are ready to offer help
【小题2】It could be
inferred from the last paragraph that ___________.
A.culture exercises
an influence over social interrelationship
B.courteous
convention and individual interest are interrelated
C.various virtues
manifest themselves exclusively among friends
D.social
interrelationships equal the complex set of cultural conventions
【小题3】Families in
frontier settlements used to entertain strangers ___________.
A.to improve their
hard life
B.in view of their
long-distance travel
C.to add some
flavor to their own daily life
D.out of a
charitable impulse
【小题4】The tradition
of hospitality to strangers ___________.
A.tends to be
superficial and artificial
B.is generally well
kept up in the united States
C.is always
understood properly
D.has something to
do with the busy tourist trails
【小题5】What’s the
author’s attitudes toward the American‘s friendliness?
A.Favorable. B.Unfavorable.
C.Indifferent. D.Neutral.
答案
【小题1】D
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】B
【小题5】A
解析试题分析:文章介绍美国人大都友好、礼貌、乐于助人。这是因为美国的文化决定了美国人的行为,友善好客的旧传统在美国仍是探蒂固的
【小题1】细节题:从第一段的句子:A
report consistently brought back by visitors to the US is how friendly,courteous and helpful most Americans were to them.可知外面的游客认为 美国人大都友好、礼貌、乐于助人。选D
【小题2】推理题:最后一段的第一句是全段的主题,该句可译为:像其他发达国家一样,在美国,人际关系的背后是一系列复杂的文化符号、信念和习俗。换言之,美国的文化决定了美国人的行为。选A
【小题3】细节题:第二段指出,在美国历史的很长一段时期(即所谓“拓荒”时代),对许多地区来说,一个旅行者的到来是很受欢迎的,因为它可以对平时单调的生活起一个调节(break)作用。离群索居的家庭共同的问题是日常生活的单调与寂寞,陌生人或旅行者的到来可以使他们暂时摆脱这种生活状况,所以选C
【小题4】细节题:第二、三段探索了形成美国人友善好客传统的原因之后,第四段指出,虽然现在有许多专门的机构帮助旅行者,但是,友善好客的旧传统在美国仍根探蒂固,这突出表现在远离旅游热线的一些小城市中。选B
【小题5】作者态度题:文章最后一段指出,友善好客是倍受美国人珍视的美德,他们同样希望邻国人和其他外国人也表现出这一美德。所以作者对美国人的好客是赞同的,选A
【3】
Every year holidays Broughton teams up with
Sopraviva Trekking to offer twelve days of unforgettable adventure in a
tropical rain forest.Depending on where this year’s
rain forest adventure is located, you may be going to Borneo, Malaysia
,Indonesia,or even to the greatest rain forest of them all, the mighty
Amazonian forest.
You will fly with your fellow adventurers
to one of our special base camps at the edge of the forest, where you will be
given five days of survival training ,and talks on the local wildlife by
trained and experienced experts.You will also go on
walks which take you deeper and deeper under the forest canopy until on your
final night you camp out in the rain forest itself.
Then you transfer by bus into the forest
itself.If you go on one of the Asian holidays, you will
have to walk the final miles to the camp site itself, to avoid disturbing the
local ecology.All of the Sopraviva sites have been
carefully built to conform with the latest regulations, and to cause the
minimal amount of disturbance to the local wildlife.
From the camp ,you will go on daily walking
tours to experience for yourself the beauty and diversity of the forests, and
plants and vegetation that can be found nowhere else on the planet.Remember that these adventure holidays take you deep into the
wilderness ,and they are not suitable for families with young children or for
anyone who is not physically able to meet the demands of this kind of adventure.Also remember that in order to preserve the delicate ecological
system that you will be walking through ,no more than two dozen guests can stay
at any camp at one time, so if you want to go on one of these very special
holidays ,you will need to book early!
【小题1】If you want to
go on the camp ,you will first have to .
A.attend talks on
the local wildlife
B.have survival
training
C.walk the final
five miles
D.book beforehand
【小题2】What does the
organizer of the camp mainly stress?
A.Disturbing the
local ecology.
B.Preserving the
forest environment.
C.Private
possessions and possible dangers.
D.The survival
training
【小题3】Go on daily
walking tours and you’ll enjoy .
A.the wilderness B.the Amazonian forest
C.the Asian forest D.the forest
canopy
【小题4】Which of the
following people is/are allowed to enter the forest?
A.A family with
young kids.
B.A person with
physical problems.
C.Walking tourists.
D.Cyclists.
【小题5】Which of the following
is true of the holiday camp?
A.It is free of
charge
B.It lasts 12 days.
C.It is organized
by Broughton.
D.It attaches
little importance to ecology.
答案
【小题1】D
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】C
【小题5】B
解析试题分析:文章介绍了一次热带雨林夏令营活动,活动的内容,时间,注意事项等。
【小题1】细节题:从文章最后一段的句子:so if you want to go on one of these very special holidays, you will
need to book early!可知要想参加夏令营,就要提前预定。选D。
【小题2】细节题:从第三段的句子:to
avoid disturbing the local ecology. All of the Sopraviva sites have been
carefully built to conform with the latest regulations, and to cause the
minimal amount of disturbance to the local wildlife. 可知组织者强调要保护森林的环境。选B。
【小题3】细节题:从最后一段的句子:Remember
that these adventure holidays take you deep into the wilderness,可知答案是A
【小题4】细节题:从最后一段的句子:Also
remember that in order to preserve the delicate ecological system that you will
be walking through,可知只有步行的游客可以进入森林。选 C
【小题5】细节题:从第一段的句子:Every
year holidays Broughton teams up with Sopraviva Trekking to offer twelve days
of unforgettable adventure in a tropical rain forest.可知假日夏令营持续12天,B正确。
【4】
Cameron thought of himself as merely
organized.He certainly did not consider that he took
great pains over anything ,he did just enough to get it right.Exactly right, of course as he was fond of telling his staff, “if
it’s not exactly right, it’s wrong”.Occasionally a
worker might be sad on hearing these words, because it meant another hour or so
of going over the same bit of work, correcting the mistakes which Cameron had
patiently pointed out.And doing the corrections exactly
right of course.
Strangely enough ,his department had the
reputation for performing the highest quality work in the company ,and it was
seen, and not only by those who worked in the department ,as a sort of elite(出类拔萃)unit.Those programs that had to work first
time, straight out of the box, Cameron’s men got those.“It’s
mission(任务)critical—give it to Cameron” was almost a
catch—phrase with his team.
It helped that Cameron was not merely
particular about things.He wanted things done just so
,not because of a personal taste ,but because he had discovered through patient
experimentation that this was the best way for it to be done.
【小题1】Cameron was
a .
A.software
programmer B.a
chief scientist
C.quality
controller D.head
of department
【小题2】“Mission-critical”
work given to Cameron because .
A.Cameron’s work
was error—free B.Cameron
was critical
C.he didn’t mind
working late D.he
had a good team
【小题3】Working for
Cameron, people felt that .
A.they were part of
an elite
B.their mission was
critical
C.Cameron was very
particular about things
D.Cameron was
patient and responsible
【小题4】According to
the underlined part in paragraph 5,what is meant by someone “who couldn’t cut
it”?
A.He didn’t cut
corners. B.He wasn’t good enough.
C.He had the wrong
measurements. D.He was a perfection.
【小题5】What can we
learn about Cameron?
A.He never got
things Wrong.
B.He didn’t allow
for any mistake.
C.He encouraged
work to be done in office hours.
D.He was often
misunderstood.
【小题6】The attitude
of the author towards Cameron is that of being .
A.positive B.sympathetic
C.non-subjective D.optimistic
答案
【小题1】D
【小题2】A
【小题3】A
【小题4】C
【小题5】B
【小题6】C
解析试题分析:文章介绍Cameron做为部门领导,对工作一丝不苟,不能允许任何错误,但有时也会被认为是没有达到要求。
【小题1】细节题:从第二段的句子:his
department had the reputation for performing the highest quality work in the
company可知Cameron 是个部门领导。选D
【小题2】细节题:从第一段的句子:because
it meant another hour or so of going over the same bit of work, correcting the
mistakes which Cameron had patiently pointed out.可知Cameron 团队的工作是没有错误的。选A
【小题3】细节题:从第二段的句子:it
was seen, and not only by those who worked in the department, as a sort of
elite (出类拔萃) unit.可知和他一起工作的人被认为是出类拔萃的人。选A
【小题4】句意理解题:从前面的who
had failed to meet requirements,可知他会被认为是判断错误的人,选C
【小题5】推理题:从第四段的句子:But
the project had to be in by its completion date, and yes, done exactly right.
Or you did it again. 可知Cameron不允许有任何的错误。选B
【小题6】作者态度题:作者描写了Cameron这个人的工作态度,没有给出自己的评价,可知是non-subjective非主观的,选C。
【5】
Lightning flashed through the darkness over
Donald Lubeck’s bedroom skylight.The 80-year-old
retired worker was shaken by a blast of thunder.It was
11 p.m.The storm had moved
directly over his two-story wood home in the rural town of Belchertown,
Massachusetts.Then he heard the smoke alarm beeping.Lubeck padded down the stairs barefoot and opened the door to the
basement, and flames exploded out.
Lubeck fled back upstairs to call 119 from
his bedroom ,but the phone didn’t work.Lubeck realized
he was trapped.“I started panicking,” he says.
His daughter and young granddaughters ,who
lived with him ,were away for the night.No one will
even know I’m home, he thought.His house was three
miles off the main road and so well hidden by pines that Lubeck knew calling
for help would be fruitless.
Up a hill about a third of a mile away
lived Lubeck’s closest neighbors, Jeremie Wentworth and his wife.Wentworth had been lying down, listening to the radio when it
occurred to him that the sound was more like a smoke detector.He jumped out of bed ,grabbed a cordless phone and a flashlight, and
headed down the hillside toward the noise.
He dialed 119“Is anyone there?” he called
out as he approached the house.Wentworth knew that
Lubeck lived in the house.
Then he heard ,“Help me! I’m trapped!” coming from the balcony off
Lubeck’s bedroom.
“I ran in and yelled, ‘Don, where are you
?’Then I had to run outside to catch my breath.”
After one more attempt inside the house, he
gave up and circled around back.But there was no way to
get to him.“I shined the flashlight into the woods next
to an old shed and noticed a adder,” says Wentworth.He
dragged it over to the balcony and pulled Lubeck down just as the second floor
of the house collapsed.
Wentworth and Lubeck don’t run into each
other regularly, but Lubeck now knows that if he ever needs help ,Wentworth
will be there.
Lubeck still chokes up when he tells the
story.“I was alone,”he says.“Then
I heard the most beautiful sound in my life.It was
Jeremie.”
【小题1】According to
the text ,Lubeck .
A.stayed calm in
the fire B.couldn’t
find a safe way out
C.lived on the
first floor D.called
for help in the fire
【小题2】How did
Wentworth help Lubeck escape?
A.He called 911.
B.He went upstairs
and took Lubeck out.
C.He put out the
fire
D.He used a ladder
and pulled lubeck down.
【小题3】Which of the
following factors was not mentioned in the text that almost caused Lubeck’s
life?
A.He was living in
his wood home alone that night.
B.The storm was too
heavy and the fire was too fierce.
C.He lived far from
the main road and was surrounded by pines.
D.He was too
frightened to escape from the danger.
【小题4】What does the
text mainly talk about?
A.A near neighbour
is better than a distant cousin.
B.A good way to get
a narrow escape.
C.God helps those
who help themselves.
D.Blood is thicker
than water.
答案
【小题1】B
【小题2】D
【小题3】D
【小题4】A
解析试题分析:文章介绍了Lubeck家里发生火灾火势凶猛,但电话有坏了,不能报警,多亏了邻居Wentworth用梯子把他救了出来。
【小题1】细节题:从第二段的句子:Lubeck
realized he was trapped. 可知Lubeck没找到出路。选B
【小题2】细节题:从倒数第三段的句子:“I
shined the flashlight into the woods next to an old shed and noticed a ladder,”
says Wentworth. He dragged it over to the balcony and pulled Lubeck down just
as the second floor of the house collapsed.可知Wentworth是用梯子把Lubeck救出来的。选D。
【小题3】排除题:第一段的句子:The
storm had moved directly over his two-story wood home in the rural town of
Belchertown, 可知A正确,从这句话Then he
heard the smoke alarm beeping. Lubeck padded down the stairs barefoot and
opened the door to the basement, and flames exploded out.可知B正确,第三段的句子:His house was three miles off the
main road and so well hidden by pines that Lubeck knew calling for help would
be fruitless.说明C正确。选D
【小题4】主旨题:从倒数第二段的内容Wentworth
and Lubeck don’t run into each other regularly, but Lubeck now knows that if he
ever needs help, Wentworth will be there.可知作者想要表达的是远亲不如近邻。选A。
推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!
中考热点资讯
大家都在看
版权及免责声明
①凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。
② 本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。
③ 如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。