咨询 电话 置顶

新东方网>上海新东方学校>优能中学>优能高中>正文

高考仿真模拟冲刺考试英语试卷阅读理解

2020-09-20 20:57

来源:

作者:

1

 

I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight yard in Atlantic City and landing on my headNow I am thirty twoI can slightly remember the brightness of sunshine and what color red isIt would be wonderful to see again, but a calamity(灾难) can do strange things to peopleIt occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn't been blindI believe in life nowI am not so sure that I would have believed in it so deeply, otherwiseI don't mean that I would prefer to go without my eyesI simply mean that the loss of them made me appreciate the more what I had left

The hardest lesson I had to learn was to believe in myselfThat was basicIf I hadn't been able to do that, I would have collapsed and become a chair rocker on the front porch for the rest of my lifeWhen I say belief in myself I am not talking about simply the kind of self confidence that helps me down an unfamiliar staircase aloneThat is part of itBut I mean something bigger than that: an assurance that I am, despite imperfections, a real, positive person; that somewhere in the sweeping, intricate(错综复杂的) pattern of people there is a special place where I can make myself fit

It took me years to discover and strengthen this assuranceIt had to start with the simplest thingsOnce a man gave me an indoor baseballI thought he was making fun of me and I was hurt"I can't use this" I said"Take it with you," he urged me, "and roll it around" The words stuck in my head"Roll it around! "By rolling the ball I could hear where it wentThis gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseballAt Philadelphia's Overbrook School for the Blind I invented a successful variation of baseballWe called it ground ball

All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a timeI had to learn my limitationsIt was no good trying for something that I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failureI would fail sometimes anyway but on the average I made progress

【小题1We can learn from the beginning of the passage that _______

 

Athe author lost his sight because of a car crash

Bthe author wouldn't love life if the disaster didn't happen

Cthe disaster made the author appreciate what he had

Dthe disaster strengthened the author's desire to see

【小题2What's the most difficult thing for the author?

AHow to adjust himself to reality

BBuilding up assurance that he can find his place in life

CLearning to manage his life alone

DHow to invent a successful variation of baseball

【小题3According to the context, “a chair rocker on the front porch” in paragraph 3 means that the author __________

Awould sit in a rocking chair and enjoy his life

Bwould be unable to move and stay in a rocking chair

Cwould lose his will to struggle against difficulties

Dwould sit in a chair and stay at home

【小题4According to the passage, the baseball and encouragement offered by the man _____

Ahurt the author's feeling

Bgave the author a deep impression

Cdirectly led to the invention of ground ball

Dinspired the author

【小题5What is the best title for the passage?

AA Miserable Life

BStruggle Against Difficulties

CA Disaster Makes a Strong Person

DAn Unforgettable Experience

答案

【小题1C

【小题2B

【小题3C

【小题4D

【小题5C

 

解析试题分析:本文讲述了灾难挫折是如何成就一个人的。作者在年幼时失明,在经历了多年的彷徨无助之后,终于在亲人朋友的帮助下,找回了自信,学会了如何面对困难,并且在纷杂的社会中找到了自己的一席之地,实现了自己一个又一个的梦想。

【小题1C细节理解题。 文章第一段It occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn’t been blind .那天我突然想到如果我没有失明的话我可能不会像现在这样爱上生活,由此判断C选项正确。

【小题2B细节理解题。从文章第三段 The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. 可知作者需要学会的是自信,而且下文从that somewhere in the sweeping, intricatepattern of people there is a special place where I can make myself fit.也可知道对作者来说在纷杂的社会找的适合自己的位置是最难的,故B选项正确。

【小题3C词意猜测题。从上文可知作者是因为意外而失明,所以下文的collapsed是指精神的崩溃,意志的消沉,从而失去面对困难挫折的勇气。故判断C选项正确。

【小题4D 推理判断题。从文章倒数第二行This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseball.可知,作者在滚动球的时候想到了如何去实现一个自己认为是不可能的事情,所以他是受到了启发,由此判断D选项正确。

【小题5C主旨大意题。文章开头讲述了自己的遭遇,提出a calamity can do strange things to people .然后叙述自己是如何找到自信,如何克服困难一步一步取得成功的。这些都说明了一个道理:只要意志坚强,逆境挫折不会击垮一个人,相反会成就一个人,所以C选择正确。

 

 

2

 

A report consistently brought back by visitors to the US is how friendlycourteous and helpful most Americans were to themTo be fairthis observation is also frequently made of Canada and Canadiansand should best be considered North AmericanThere areof courseexceptionsSmall-minded officialsrude waitersand ill-mannered taxi drivers are hardly unknown in the USYet it is an observation made so frequently that it deserves commentFor a long period of time and in many parts of the country, a traveler was a welcome break in an otherwise dull existence

Dullness and loneliness were common problems of the families who generally lived distant from one anotherStrangers and travelers were welcome sources of diversionand brought news of the outside worldThe harsh realities of the frontier also shaped this tradition of hospitality

Someone traveling aloneif hungryinjuredor illoften had nowhere to turn except to the nearest cabin or settlementIt was not a matter of choice for the traveler or merely a charitable impulse on the part of the settlersIt reflected the harshness of daily life if you didn‘t take in the stranger and take care of himthere was no one else who wouldAnd somedayrememberyou might be in the same situationToday there are many charitable organizations which specialize in helping the weary travelerYetthe old tradition of hospitality to strangers is still very strong in the USespecially in the smaller cities and towns away from the busy tourist trails“I was just traveling throughgot talking with this Americanand pretty soon he invited me home for dinner—amazing” Such observations reported by visitors to the US are not uncommonbut are not always understood properly

 

【小题1In the eyes of visitors from the outside world___________

 

Arude taxi drivers are rarely seen in the US

Bsmall-minded officials deserve a serious comment

CCanadians are not so friendly as their neighbors

Dmost Americans are ready to offer help

【小题2It could be inferred from the last paragraph that ___________

Aculture exercises an influence over social interrelationship

Bcourteous convention and individual interest are interrelated

Cvarious virtues manifest themselves exclusively among friends

Dsocial interrelationships equal the complex set of cultural conventions

【小题3Families in frontier settlements used to entertain strangers ___________

Ato improve their hard life

Bin view of their long-distance travel

Cto add some flavor to their own daily life

Dout of a charitable impulse

【小题4The tradition of hospitality to strangers ___________

Atends to be superficial and artificial

Bis generally well kept up in the united States

Cis always understood properly

Dhas something to do with the busy tourist trails

【小题5What’s the author’s attitudes toward the American‘s friendliness

AFavorable    BUnfavorable

CIndifferent   DNeutral

答案

【小题1D

【小题2A

【小题3C

【小题4B

【小题5A

 

解析试题分析:文章介绍美国人大都友好、礼貌、乐于助人。这是因为美国的文化决定了美国人的行为,友善好客的旧传统在美国仍是探蒂固的

【小题1】细节题:从第一段的句子:A report consistently brought back by visitors to the US is how friendlycourteous and helpful most Americans were to them.可知外面的游客认为 美国人大都友好、礼貌、乐于助人。选D

【小题2】推理题:最后一段的第一句是全段的主题,该句可译为:像其他发达国家一样,在美国,人际关系的背后是一系列复杂的文化符号、信念和习俗。换言之,美国的文化决定了美国人的行为。选A

【小题3】细节题:第二段指出,在美国历史的很长一段时期(即所谓拓荒时代),对许多地区来说,一个旅行者的到来是很受欢迎的,因为它可以对平时单调的生活起一个调节(break)作用。离群索居的家庭共同的问题是日常生活的单调与寂寞,陌生人或旅行者的到来可以使他们暂时摆脱这种生活状况,所以选C

【小题4】细节题:第二、三段探索了形成美国人友善好客传统的原因之后,第四段指出,虽然现在有许多专门的机构帮助旅行者,但是,友善好客的旧传统在美国仍根探蒂固,这突出表现在远离旅游热线的一些小城市中。选B

【小题5】作者态度题:文章最后一段指出,友善好客是倍受美国人珍视的美德,他们同样希望邻国人和其他外国人也表现出这一美德。所以作者对美国人的好客是赞同的,选A

 

3

 

Every year holidays Broughton teams up with Sopraviva Trekking to offer twelve days of unforgettable adventure in a tropical rain forestDepending on where this year’s rain forest adventure is located, you may be going to Borneo, Malaysia ,Indonesia,or even to the greatest rain forest of them all, the mighty Amazonian forest

You will fly with your fellow adventurers to one of our special base camps at the edge of the forest, where you will be given five days of survival training ,and talks on the local wildlife by trained and experienced expertsYou will also go on walks which take you deeper and deeper under the forest canopy until on your final night you camp out in the rain forest itself

Then you transfer by bus into the forest itselfIf you go on one of the Asian holidays, you will have to walk the final miles to the camp site itself, to avoid disturbing the local ecologyAll of the Sopraviva sites have been carefully built to conform with the latest regulations, and to cause the minimal amount of disturbance to the local wildlife

From the camp ,you will go on daily walking tours to experience for yourself the beauty and diversity of the forests, and plants and vegetation that can be found nowhere else on the planetRemember that these adventure holidays take you deep into the wilderness ,and they are not suitable for families with young children or for anyone who is not physically able to meet the demands of this kind of adventureAlso remember that in order to preserve the delicate ecological system that you will be walking through ,no more than two dozen guests can stay at any camp at one time, so if you want to go on one of these very special holidays ,you will need to book early!

【小题1If you want to go on the camp ,you will first have to         

 

Aattend talks on the local wildlife

Bhave survival training

Cwalk the final five miles

Dbook beforehand

【小题2What does the organizer of the camp mainly stress?

ADisturbing the local ecology

BPreserving the forest environment

CPrivate possessions and possible dangers

DThe survival training

【小题3Go on daily walking tours and you’ll enjoy        

Athe wilderness Bthe Amazonian forest

Cthe Asian forest      Dthe forest canopy

【小题4Which of the following people is/are allowed to enter the forest?

AA family with young kids

BA person with physical problems

CWalking tourists

DCyclists

【小题5Which of the following is true of the holiday camp?

AIt is free of charge

BIt lasts 12 days

CIt is organized by Broughton

DIt attaches little importance to ecology

答案

【小题1D

【小题2B

【小题3A

【小题4C

【小题5B

 

解析试题分析:文章介绍了一次热带雨林夏令营活动,活动的内容,时间,注意事项等。

【小题1】细节题:从文章最后一段的句子:so if you want to go on one of these very special holidays, you will need to book early!可知要想参加夏令营,就要提前预定。选D

【小题2】细节题:从第三段的句子:to avoid disturbing the local ecology. All of the Sopraviva sites have been carefully built to conform with the latest regulations, and to cause the minimal amount of disturbance to the local wildlife. 可知组织者强调要保护森林的环境。选B

【小题3】细节题:从最后一段的句子:Remember that these adventure holidays take you deep into the wilderness,可知答案是A

【小题4】细节题:从最后一段的句子:Also remember that in order to preserve the delicate ecological system that you will be walking through,可知只有步行的游客可以进入森林。选 C

【小题5】细节题:从第一段的句子:Every year holidays Broughton teams up with Sopraviva Trekking to offer twelve days of unforgettable adventure in a tropical rain forest.可知假日夏令营持续12天,B正确。

 

4

 

Cameron thought of himself as merely organizedHe certainly did not consider that he took great pains over anything ,he did just enough to get it rightExactly right, of course as he was fond of telling his staff, “if it’s not exactly right, it’s wrong”Occasionally a worker might be sad on hearing these words, because it meant another hour or so of going over the same bit of work, correcting the mistakes which Cameron had patiently pointed outAnd doing the corrections exactly right of course

Strangely enough ,his department had the reputation for performing the highest quality work in the company ,and it was seen, and not only by those who worked in the department ,as a sort of elite(出类拔萃)unitThose programs that had to work first time, straight out of the box, Cameron’s men got those“It’s mission(任务)critical—give it to Cameron” was almost a catch—phrase with his team

It helped that Cameron was not merely particular about thingsHe wanted things done just so ,not because of a personal taste ,but because he had discovered through patient experimentation that this was the best way for it to be done

 

【小题1Cameron was a           

 

Asoftware programmer   Ba chief scientist

Cquality controller    Dhead of department

【小题2“Mission-critical” work given to Cameron because      

ACameron’s work was error—free  BCameron was critical

Che didn’t mind working late  Dhe had a good team

【小题3Working for Cameron, people felt that         

Athey were part of an elite

Btheir mission was critical

CCameron was very particular about things

DCameron was patient and responsible

【小题4According to the underlined part in paragraph 5,what is meant by someone “who couldn’t cut it”?

AHe didn’t cut corners BHe wasn’t good enough

CHe had the wrong measurements   DHe was a perfection

【小题5What can we learn about Cameron?

AHe never got things Wrong

BHe didn’t allow for any mistake

CHe encouraged work to be done in office hours

DHe was often misunderstood

【小题6The attitude of the author towards Cameron is that of being      

Apositive    Bsympathetic

Cnon-subjective      Doptimistic

答案

【小题1D

【小题2A

【小题3A

【小题4C

【小题5B

【小题6C

 

解析试题分析:文章介绍Cameron做为部门领导,对工作一丝不苟,不能允许任何错误,但有时也会被认为是没有达到要求。

【小题1】细节题:从第二段的句子:his department had the reputation for performing the highest quality work in the company可知Cameron 是个部门领导。选D

【小题2】细节题:从第一段的句子:because it meant another hour or so of going over the same bit of work, correcting the mistakes which Cameron had patiently pointed out.可知Cameron 团队的工作是没有错误的。选A

【小题3】细节题:从第二段的句子:it was seen, and not only by those who worked in the department, as a sort of elite (出类拔萃) unit.可知和他一起工作的人被认为是出类拔萃的人。选A

【小题4】句意理解题:从前面的who had failed to meet requirements,可知他会被认为是判断错误的人,选C

【小题5】推理题:从第四段的句子:But the project had to be in by its completion date, and yes, done exactly right. Or you did it again. 可知Cameron不允许有任何的错误。选B

【小题6】作者态度题:作者描写了Cameron这个人的工作态度,没有给出自己的评价,可知是non-subjective非主观的,选C

 

5

 

Lightning flashed through the darkness over Donald Lubeck’s bedroom skylightThe 80-year-old retired worker was shaken by a blast of thunderIt was 11 pmThe storm had moved directly over his two-story wood home in the rural town of Belchertown, MassachusettsThen he heard the smoke alarm beepingLubeck padded down the stairs barefoot and opened the door to the basement, and flames exploded out

Lubeck fled back upstairs to call 119 from his bedroom ,but the phone didn’t workLubeck realized he was trapped“I started panicking,” he says

His daughter and young granddaughters ,who lived with him ,were away for the nightNo one will even know I’m home, he thoughtHis house was three miles off the main road and so well hidden by pines that Lubeck knew calling for help would be fruitless

Up a hill about a third of a mile away lived Lubeck’s closest neighbors, Jeremie Wentworth and his wifeWentworth had been lying down, listening to the radio when it occurred to him that the sound was more like a smoke detectorHe jumped out of bed ,grabbed a cordless phone and a flashlight, and headed down the hillside toward the noise

He dialed 119“Is anyone there?” he called out as he approached the houseWentworth knew that Lubeck lived in the house

Then he heard ,“Help me! I’m  trapped!” coming from the balcony off Lubeck’s bedroom

I ran in and yelled, ‘Don, where are you ?’Then I had to run outside to catch my breath

After one more attempt inside the house, he gave up and circled around backBut there was no way to get to him“I shined the flashlight into the woods next to an old shed and noticed a adder,” says WentworthHe dragged it over to the balcony and pulled Lubeck down just as the second floor of the house collapsed

Wentworth and Lubeck don’t run into each other regularly, but Lubeck now knows that if he ever needs help ,Wentworth will be there

Lubeck still chokes up when he tells the story“I was alone,”he says“Then I heard the most beautiful sound in my lifeIt was Jeremie

【小题1According to the text ,Lubeck       

 

Astayed calm in the fire   Bcouldn’t find a safe way out

Clived on the first floor    Dcalled for help in the fire

【小题2How did Wentworth help Lubeck escape?

AHe called 911

BHe went upstairs and took Lubeck out

CHe put out the fire

DHe used a ladder and pulled lubeck down

【小题3Which of the following factors was not mentioned in the text that almost caused Lubeck’s life?

AHe was living in his wood home alone that night

BThe storm was too heavy and the fire was too fierce

CHe lived far from the main road and was surrounded by pines

DHe was too frightened to escape from the danger

【小题4What does the text mainly talk about?

AA near neighbour is better than a distant cousin

BA good way to get a narrow escape

CGod helps those who help themselves

DBlood is thicker than water

答案

【小题1B

【小题2D

【小题3D

【小题4A

 

解析试题分析:文章介绍了Lubeck家里发生火灾火势凶猛,但电话有坏了,不能报警,多亏了邻居Wentworth用梯子把他救了出来。

【小题1】细节题:从第二段的句子:Lubeck realized he was trapped. 可知Lubeck没找到出路。选B

【小题2】细节题:从倒数第三段的句子:“I shined the flashlight into the woods next to an old shed and noticed a ladder,” says Wentworth. He dragged it over to the balcony and pulled Lubeck down just as the second floor of the house collapsed.可知Wentworth是用梯子把Lubeck救出来的。选D

【小题3】排除题:第一段的句子:The storm had moved directly over his two-story wood home in the rural town of Belchertown, 可知A正确,从这句话Then he heard the smoke alarm beeping. Lubeck padded down the stairs barefoot and opened the door to the basement, and flames exploded out.可知B正确,第三段的句子:His house was three miles off the main road and so well hidden by pines that Lubeck knew calling for help would be fruitless.说明C正确。选D

【小题4】主旨题:从倒数第二段的内容Wentworth and Lubeck don’t run into each other regularly, but Lubeck now knows that if he ever needs help, Wentworth will be there.可知作者想要表达的是远亲不如近邻。选A

推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

大家都在看

    ×