咨询 电话 置顶

新东方网>上海新东方学校>优能中学>优能高中>正文

精选甘肃高一月考英语卷试题与答案

2020-08-07 20:52

来源:

作者:

1、完型填空

 

I was said to be the worst student in my class, and my family thought I was hopeless. I had to      grade six. at that time a new teacher, Miss Sadia, came to our school.

One day after class, she      that I was staying alone during the lunch break. She came to me and began to talk to me. It was just a    conversation. After that day, she gave me particular     and it made me feel special(特别). I started to work hard because she gave me the feeling that    believed me , and my       started to improve(提高) in her subject.

Months later, she moved into a house near my     . We would walk home together after school. Her constant (不断的 ) support helped me,   in my studies, as I knew she would     my grades both in her subject and the other subjects. I finally  second in my class.

Then, after grade six, she started to slowly drift away(疏远)   still kept a constant(不断的) check on me. By the time I was in grade seven, we    spoke, but by then I had become the      in my class. When I left my school, I was       with her, as she never answered the       when I called her.

Then I graduated and went to a good university. One fine day, our paths(路)      again. I met her at a wedding. I could not     asking her, "Why did you stop talking to me?"

"You are a clever boy. I wanted you to be a tree    on your own roots, not depending on (依靠)others. Now here you are and I feel      of you. You are your inspiration and do not need to     a shoulder," she said. I could not say anything, but I smiled. I'll always thank her .

 

1    

Ajump Battend      Ccopy Drepeat

2    

Aheard       Bnoticed    Clearned    Dsensed

3    

Astupid      Buseless     Cnormal     Dsecret

4    

Aattention Battraction Cexplanation     Dexamination

5    

Aeveryone Bsomeone Canyone    Dnobody

6    

Awords      Bobjects     Cclasses     Dgrades

7    

Ahome       Bschool      Chotel Dcompany

8    

Agenerally Bactually    Cespecially Dusually

9    

Achange    Blook  Cimprove   Dcheck

10  

Areceived   Bcame Ccaught     Dheld

11  

Abut   Bas     Cor     Dso

12  

Aever  Boften Conce Dhardly

13  

Aoldest      Bstrongest Cbest  Dcleverest

14  

Aout of touch    Bin common     Cout of reach    Din touch

15  

Aroad Bschoolyard      Cphone      Dmachine

16  

Aseparated Bformed     Cadded      Dcrossed

17  

Afinish Bhelp  Cprevent    Dkeep

18  

Astanding  Bflying Cgrowing   Dsitting

19  

Asad   Bproud      Cgood Dashamed

20  

Agive up    Bget on      Clook for    Dtake up

答案【1D

2B

3C

4A

5B

6D

7A

8C

9D

10B

11A

12D

13C

14A

15C

16D

17B

18A

19B

20C

 

解析试题分析:作者在小学时老师和家长认为他是个差等生,要他留级,这时遇到了一位名叫Miss Sadia的老师,在她的帮助和鼓励下,作者取得很大进步,但是从此以后,Miss Sadia不再给他很多关注,直到毕业后的一次偶遇,他才知道了老师这样做的真正原因。

1D考查动词辨析。A jump跳; B attend 参加;C  copy复印;D repeat重复。根据I was said to be the worst student in my class, and my family thought I was hopeless可知老师和家长都认为是差生,所以不得不留级,选D

2B考查动词辨析。A hear听说; B notice注意到;C learn学会; D sense感觉到。根据下文可知一天放学后,她注意到我一个人孤独地呆着,选B

3C考查形容词辨析。A. stupid 蠢得; B. useless无用的; C. normal 正常的;D. secret秘密的。从上下文可知这只是很平常的谈话,但是后来老师却格外注意我,选C

4A考查名词辨析。A attention 注意; B attraction吸引人的物;C  explanation解释;D  examination考试。根据空后内容可知有一种不同的感觉,由此判断老师对特别的关注,故选A

5B考查代词辨析。A. everyone每个人;B. someone 某人; C. anyone任何人; D. nobody没有人。从上文可知老师对特别关注,所以作者感到了来自别人的信任,选B

6D考查名词辨析。A words话;B  objects 物体;C  classes班级;D  grades分数,成绩。根据后句可以推断作者在老师那科的成绩开始提高了,选D

7A考查名词辨析。A home 家;B  school 学校;C  hotel旅馆;D  company公司。根据We would walk home together after school可知作者和老师.放学后一起回家。选A

8C考查副词辨析。A generally通常; B actually 实际上;C  especially 特别,尤其;D  usually通常。根据下文可知老师不断地帮助,希望看到他成绩的提高,由此推断选C。句意:….尤其是在学习上.

9D考查动词辨析。A. change 改变; B. look 看; C. improve 提高; D. check核实,检查。根据语境判断老师会检查他的学习情况,会查他各科的成绩,而且根据下文26 still kept a constant(不断的) check on me.内容也可以判断选D

10B .考查动词辨析。A receive收到; B come 来;C  catch抓住D hold抓住。固定短语:come second获得第二名,句意:最后获得班级第二名,选B

11A考查连词辨析A  but但是(表示转折关系); B as由于(表示原因); C or否则,或者(表示选择关系);   D  so所以(表示前因后果)。从前后句内容可知此处表示转折关系,句意:老师开始慢慢地疏远,但是还是经常检查的学习成绩,选A

12D考查副词辨析。A ever曾经;B often 经常;C once曾经;D hardly几乎不。从上文内容可知老师对作者渐渐疏远,由此判断当上七年级时,我们几乎就不交谈了,故选D

13C .考查形容词辨析。A oldest 最老的; B strongest最壮的;C  best最好的; D cleverest最聪明的。到那时,已经成为班级最好的学生了,故选C

14A考查短语辨析。A out of touch失去联系;B  in common共同的; C out of reach够不着; D in touch联系。根据情况的发展可知等毕业以后,我们再也没有联系,故选A

15C考查名词辨析。A road路;B  schoolyard 校园;C  phone打电话;D  machine机器。根据空后when I called her.可知当给她打电话时,她从不接的电话,故选C

16D考查动词辨析。A separate分离;B  form形成;C  add增加;D  cross交叉。根据作者的讲述可知作者和老师渐渐不再联系,但是后来又在一次婚礼上相遇了,两人相遇,也就是两条路有了交叉,由此判断选D

17B考查动词辨析。A finish完成;B helpC  prevent阻止;D  keep保持。根据作者说的话可知是情不自禁地问她为什么不再和我说话,选 B

18A考查动词辨析。A standing 站立; B flying飞;C  growing 生长; D sitting坐。 从下文内容可知老师希望作者独立,要像一棵树一样,站在自己的根上,而不是依赖于别人的帮助,故选A

19B考查形容词辨析。A sad伤心的; B proud自豪的;C  good好的;D  ashamed惭愧的。从上文内容可知作者成绩优秀,所以老师应该是为他自豪,故选B

20C考查动词短语辨析。A give up放弃;B  get on进展;C  look for寻找;D  take up拿起。从老师说的话可知老师不希望他去依赖别人,要靠自己的力量,短语: look for a shoulder “依靠别人,选C

 

2、阅读下面对话,掌握其大意,并根据汉语或首字母提示,写出所缺英语单词的完整、正确形式,使对话通顺,并将答案写在答题纸上。

Tim:  Hi, Susan. I've been wondering when I'd run into you. What are busy with?

Susan: Nice to meet you here, Tim. I'm buying some Christmas gifts for those 1     work with me, but it's really 2       headache?

Tim:  Maybe I could give you some advice. Firstly, you should consider 3       (divide) them into different groups. Who are the people that are your friends as well as your workmates and who are the people you do not know well 4      see pretty much daily.

Susan: OK, then 5      should I do?

Tim:  For the friends, you want to buy 6       personal gifts. Chocolate, for example.

Susan: This is what I always give, but I know one of my friends, Mary, is 7      a diet.

Tim:  Does she like fruit or coffee? Anyway, think the gift that you know your friend likes.

Susan: Well, I think fruit is helpful to keep 8    (health). What about others?

Tim:  You can send them cards.

Susan: Christmas cards?

Tim:  Yes, you can afford them. More 9    (important), it reminds them that you're thinking of them.

Susan: Thank you for your suggestion, Tim. You 10    (help) me out.

 

答案:

1who

2a

3dividing

4but

5What

6them

7on

8healthy

9importantly

10have helped

 

解析试题分析:本段TimSusan在购物相遇时,两人之间的一组对话。Susan正在打算给那些和她一起的同事买圣诞礼物,于是Tim给她建议,让她对同事和朋友要有不同的选择。

1who 考查关系代词。本句是一个定语从句,先行词是those,指人,而从句中缺少主语,所以填who

2a 考查冠词。headache具体指头疼的事情,a headache指一件令人头疼的事情,填a,表示泛指。

3dividing 考查非谓语动词。固定搭配consider doing sth“考虑做某事;而固定搭配consider sb to be ….认为;根据句意可知此处表示考虑,故填dividing。句意:你应该考虑把他们分成几个不同的小组。

4but考查连词。前后两句话之间是转折关系,故填but。句意:谁是你不很熟悉但是天天都可以看见的人。

5What 考查疑问词。本句是一个特殊疑问句,句中缺少宾语,填what。句意:我应该做什么呢?

6them 考查代词。根据句前面介词短语for the friends可以判断本句表示你想要给他们买礼物。固定搭配buy sb sth买东西给某人。

7on考查介词。固定搭配:on a diet”在节食。本句是指我的朋友Mary在节食。

8healthy 考查形容词。形容词healthy放在系动词keep后面做表语。固定搭配:keep healthy保持健康。

9importantly 考查副词。本句中应该使用副词importantly做状语,修饰整个句子。

10have helped 考查动词。根据对话内容可知Susan从本次谈话中已经学会了很多的东西,所以用现在完成时态。

 

3、阅读理解

 

The arts, especially music, should be part of every school's lessons at every grade level. Students would be much smarter if they had some musical experience. They could improve their classroom skills, like paying attention and following directions. People develop all these skills when they learn music. Making music also lets children use their imagination. It provides students with a chance to try out their own ideas.

Music not only makes children better students, but also gives them something positive to do. In a music program, children can be part of a band instead of joining a gang (团伙). Parents can enjoy listening to their children's music instead of seeing them glued to a computer or TV screen. In a school band, students get to be part of a team. They can get along well with old friends and make new friends through music.

Music builds self-confidence, too. It gives children a sense of achievement and success. Making music is something for them to be proud of, and it lets kids practice performing in front of an audience. Music gives children an opportunity for self-expression, and that helps develop their self-confidence.

Once again, music is important because it can make children better students, give them something positive to do, and build their character. That is why music should be offered in every single grade in every school.

1According to the passage, music could make students smarter by________.

 

Aimproving their classroom skills and paying attention

Bimproving their classroom skills and imagination

Cimproving their attention, direction and imagination

Dlearning music, making music and trying out their own ideas

2What does the underlined phrase "glued to" in the second paragraph mean?

Aunwilling to turn on       Balways looking

Cunwilling to leave   Dalways playing

3The third paragraph mainly tells us that music could __________.

Agive children self-expression and self-confidence

Bbring to children achievement and success

Cgive children something to be proud of

Ddevelop children's self-confidence

4What's the best title of this passage

AMusic is a must as a course at school

BMusic builds children's self-confidence

CMusic makes students much smarter

DLearning music and making music

答案:

1B

2C

3D

4A

 

解析试题分析: 本文是一篇论说文,介绍了音乐在学生的成长过程中不容忽视的作用,应该被列为学校里的一门必修课程。音乐不但能够提高学生们的注意力和服从指挥的能力,而且也能让学生发挥想象力,培养他们的创造能力。

1B细节理解题 。根据第一段Students would be much smarter if they had some musical experience.They could improve their classroom skills,…以及Making music also lets children use their imagination可知音乐可以培养孩子们的课堂技能,使他们发挥想象力,从而变的更为聪明,选B

2C猜测词义题 。从情理可知孩子们喜欢看电视,玩电脑,而且不愿意离开,由此判断该词义为“unwilling to leave”,选C

3D主旨大意题。第三段首句提出Music builds self-confidence, too.“音乐也构建自信,然后对此进行解释分析,由此判断此句为主题句,故答案选D

4A主旨大意题。 文章开门见山提出The arts, especially music, should be part of every school's lessons at every grade level.这一文章的主题。然后在下文进行分析论证,由此判断A选项内容具有较高的概括性,而且针对性强,选A

推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

大家都在看

    ×