2019高考最新动态
大家都在看
精选甘肃高一月考英语卷试题与答案
2020-08-07 20:52
来源:
作者:
1、完型填空
I was said to be the worst student in my
class, and my family thought I was hopeless. I had to grade six. at that time a new teacher,
Miss Sadia, came to our school.
One day after class, she that I was staying alone during the lunch
break. She came to me and began to talk to me. It was just a conversation. After that day, she gave me
particular and it made me feel
special(特别). I started to work hard because she gave me
the feeling that believed me , and
my started to improve(提高) in her subject.
Months later, she moved into a house near
my . We would walk home together
after school. Her constant (不断的 ) support helped
me, in my studies, as I knew she
would my grades both in her subject
and the other subjects. I finally second
in my class.
Then, after grade six, she started to
slowly drift away(疏远)
still kept a constant(不断的) check on me. By the
time I was in grade seven, we spoke,
but by then I had become the in my
class. When I left my school, I was
with her, as she never answered the
when I called her.
Then I graduated and went to a good
university. One fine day, our paths(路) again. I met her at a wedding. I could
not asking her, "Why did you
stop talking to me?"
"You are a clever boy. I wanted you to
be a tree on your own roots, not
depending on (依靠)others. Now here you are and I
feel of you. You are your
inspiration and do not need to a
shoulder," she said. I could not say anything, but I smiled. I'll always
thank her .
【1】
A.jump B.attend C.copy D.repeat
【2】
A.heard B.noticed C.learned D.sensed
【3】
A.stupid B.useless C.normal D.secret
【4】
A.attention B.attraction C.explanation D.examination
【5】
A.everyone B.someone C.anyone D.nobody
【6】
A.words B.objects C.classes D.grades
【7】
A.home B.school C.hotel D.company
【8】
A.generally B.actually C.especially D.usually
【9】
A.change B.look C.improve D.check
【10】
A.received B.came C.caught D.held
【11】
A.but B.as C.or D.so
【12】
A.ever B.often C.once D.hardly
【13】
A.oldest B.strongest C.best D.cleverest
【14】
A.out of touch B.in common C.out of reach D.in touch
【15】
A.road B.schoolyard C.phone D.machine
【16】
A.separated B.formed C.added D.crossed
【17】
A.finish B.help C.prevent D.keep
【18】
A.standing B.flying C.growing D.sitting
【19】
A.sad B.proud C.good D.ashamed
【20】
A.give up B.get on C.look for D.take up
答案【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【5】B
【6】D
【7】A
【8】C
【9】D
【10】B
【11】A
【12】D
【13】C
【14】A
【15】C
【16】D
【17】B
【18】A
【19】B
【20】C
解析试题分析:作者在小学时老师和家长认为他是个差等生,要他留级,这时遇到了一位名叫Miss
Sadia的老师,在她的帮助和鼓励下,作者取得很大进步,但是从此以后,Miss Sadia不再给他很多关注,直到毕业后的一次偶遇,他才知道了老师这样做的真正原因。
【1】D考查动词辨析。A jump跳; B attend 参加;C copy复印;D repeat重复。根据I was said to be the worst
student in my class, and my family thought I was hopeless可知老师和家长都认为“我”是差生,所以不得不留级,选D。
【2】B考查动词辨析。A hear听说; B notice注意到;C learn学会; D sense感觉到。根据下文可知一天放学后,她注意到“我一个人”孤独地呆着,选B。
【3】C考查形容词辨析。A. stupid 蠢得; B. useless无用的; C. normal 正常的;D. secret秘密的。从上下文可知这只是很平常的谈话,但是后来老师却格外注意我,选C。
【4】A考查名词辨析。A attention 注意; B attraction吸引人的物;C explanation解释;D examination考试。根据空后内容可知“我”有一种不同的感觉,由此判断老师对“我”特别的关注,故选A。
【5】B考查代词辨析。A. everyone每个人;B. someone 某人; C. anyone任何人; D. nobody没有人。从上文可知老师对“我”特别关注,所以作者感到了来自别人的信任,选B。
【6】D考查名词辨析。A words话;B
objects 物体;C
classes班级;D
grades分数,成绩。根据后句可以推断作者在老师那科的成绩开始提高了,选D。
【7】A考查名词辨析。A home 家;B
school 学校;C
hotel旅馆;D
company公司。根据We would walk home together after
school可知作者和老师.放学后一起回家。选A。
【8】C考查副词辨析。A generally通常; B actually 实际上;C especially 特别,尤其;D usually通常。根据下文可知老师不断地帮助“我”,希望看到他成绩的提高,由此推断选C。句意:….尤其是在学习上.。
【9】D考查动词辨析。A. change 改变; B. look 看; C. improve 提高; D. check核实,检查。根据语境判断老师会检查他的学习情况,会查他各科的成绩,而且根据下文26 still kept a constant(不断的) check on me.内容也可以判断选D。
【10】B .考查动词辨析。A receive收到; B come 来;C catch抓住D ; hold抓住。固定短语:come
second获得第二名,句意:最后“我”获得班级第二名,选B。
【11】A考查连词辨析A but但是(表示转折关系); B as由于(表示原因); C or否则,或者(表示选择关系); D so所以(表示前因后果)。从前后句内容可知此处表示转折关系,句意:老师开始慢慢地疏远“我”,但是还是经常检查“我”的学习成绩,选A。
【12】D考查副词辨析。A ever曾经;B often 经常;C
once曾经;D hardly几乎不。从上文内容可知老师对作者渐渐疏远,由此判断当“我”上七年级时,我们几乎就不交谈了,故选D。
【13】C .考查形容词辨析。A oldest 最老的; B strongest最壮的;C best最好的; D cleverest最聪明的。到那时,“我”已经成为班级最好的学生了,故选C。
【14】A考查短语辨析。A out of touch失去联系;B in common共同的; C out
of reach够不着; D in touch联系。根据情况的发展可知等“我”毕业以后,我们再也没有联系,故选A。
【15】C考查名词辨析。A road路;B
schoolyard 校园;C
phone打电话;D
machine机器。根据空后when I called her.可知当“我”给她打电话时,她从不接 “我”的电话,故选C。
【16】D考查动词辨析。A separate分离;B form形成;C add增加;D cross交叉。根据作者的讲述可知作者和老师渐渐不再联系,但是后来又在一次婚礼上相遇了,两人相遇,也就是两条路有了交叉,由此判断选D。
【17】B考查动词辨析。A finish完成;B help;C prevent阻止;D keep保持。根据作者说的话可知“我”是情不自禁地问她“为什么不再和我说话”,选 B。
【18】A考查动词辨析。A standing 站立; B flying飞;C growing 生长; D sitting坐。 从下文内容可知老师希望作者独立,要像一棵树一样,站在自己的根上,而不是依赖于别人的帮助,故选A。
【19】B考查形容词辨析。A sad伤心的; B proud自豪的;C good好的;D ashamed惭愧的。从上文内容可知作者成绩优秀,所以老师应该是为他自豪,故选B。
【20】C考查动词短语辨析。A give up放弃;B get on进展;C look for寻找;D take up拿起。从老师说的话可知老师不希望他去依赖别人,要靠自己的力量,短语: look for a shoulder “依靠别人”,选C。
2、阅读下面对话,掌握其大意,并根据汉语或首字母提示,写出所缺英语单词的完整、正确形式,使对话通顺,并将答案写在答题纸上。
Tim:
Hi, Susan. I've been wondering when I'd run into you. What are busy
with?
Susan: Nice to meet you here, Tim. I'm
buying some Christmas gifts for those 【1】 work with me, but it's
really 【2】 headache?
Tim:
Maybe I could give you some advice. Firstly, you should consider 【3】
(divide) them into different groups. Who are the people that are your
friends as well as your workmates and who are the people you do not know well 【4】
see pretty much daily.
Susan: OK, then 【5】 should I do?
Tim:
For the friends, you want to buy 【6】 personal gifts.
Chocolate, for example.
Susan: This is what I always give, but I
know one of my friends, Mary, is 【7】 a diet.
Tim:
Does she like fruit or coffee? Anyway, think the gift that you know your
friend likes.
Susan: Well, I think fruit is helpful to
keep 【8】 (health). What about others?
Tim:
You can send them cards.
Susan: Christmas cards?
Tim:
Yes, you can afford them. More 【9】 (important), it reminds
them that you're thinking of them.
Susan: Thank you for your suggestion, Tim.
You 【10】 (help) me out.
答案:
【1】who
【2】a
【3】dividing
【4】but
【5】What
【6】them
【7】on
【8】healthy
【9】importantly
【10】have helped
解析试题分析:本段Tim和Susan在购物相遇时,两人之间的一组对话。Susan正在打算给那些和她一起的同事买圣诞礼物,于是Tim给她建议,让她对同事和朋友要有不同的选择。
【1】who 考查关系代词。本句是一个定语从句,先行词是those,指人,而从句中缺少主语,所以填who。
【2】a 考查冠词。headache具体指头疼的事情,a headache指一件令人头疼的事情,填a,表示泛指。
【3】dividing 考查非谓语动词。固定搭配consider doing sth“考虑做某事”;而固定搭配consider sb to be ….认为…是…;根据句意可知此处表示“考虑”,故填dividing。句意:你应该考虑把他们分成几个不同的小组。
【4】but考查连词。前后两句话之间是转折关系,故填but。句意:谁是你不很熟悉但是天天都可以看见的人。
【5】What 考查疑问词。本句是一个特殊疑问句,句中缺少宾语,填what。句意:我应该做什么呢?
【6】them 考查代词。根据句前面介词短语for the friends可以判断本句表示“你想要给他们买礼物”。固定搭配buy sb sth买东西给某人。
【7】on考查介词。固定搭配:on a diet”在节食”。本句是指我的朋友Mary在节食。
【8】healthy 考查形容词。形容词healthy放在系动词keep后面做表语。固定搭配:keep healthy保持健康。
【9】importantly 考查副词。本句中应该使用副词importantly做状语,修饰整个句子。
【10】have helped 考查动词。根据对话内容可知Susan从本次谈话中已经学会了很多的东西,所以用现在完成时态。
3、阅读理解
The arts, especially music, should be part
of every school's lessons at every grade level. Students would be much smarter
if they had some musical experience. They could improve their classroom skills,
like paying attention and following directions. People develop all these skills
when they learn music. Making music also lets children use their imagination.
It provides students with a chance to try out their own ideas.
Music not only makes children better
students, but also gives them something positive to do. In a music program,
children can be part of a band instead of joining a gang (团伙). Parents can enjoy listening to their children's music instead of
seeing them glued to a computer or TV screen. In a school band, students get to
be part of a team. They can get along well with old friends and make new
friends through music.
Music builds self-confidence, too. It gives
children a sense of achievement and success. Making music is something for them
to be proud of, and it lets kids practice performing in front of an audience.
Music gives children an opportunity for self-expression, and that helps develop
their self-confidence.
Once again, music is important because it
can make children better students, give them something positive to do, and
build their character. That is why music should be offered in every single
grade in every school.
【1】According to the
passage, music could make students smarter by________.
A.improving their
classroom skills and paying attention
B.improving their
classroom skills and imagination
C.improving their
attention, direction and imagination
D.learning music,
making music and trying out their own ideas
【2】What does the
underlined phrase "glued to" in the second paragraph mean?
A.unwilling to turn
on B.always
looking
C.unwilling to
leave D.always
playing
【3】The third
paragraph mainly tells us that music could __________.
A.give children
self-expression and self-confidence
B.bring to children
achievement and success
C.give children
something to be proud of
D.develop
children's self-confidence
【4】What's the best
title of this passage?
A.Music is a must
as a course at school
B.Music builds
children's self-confidence
C.Music makes
students much smarter
D.Learning music
and making music
答案:
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
解析试题分析: 本文是一篇论说文,介绍了音乐在学生的成长过程中不容忽视的作用,应该被列为学校里的一门必修课程。音乐不但能够提高学生们的注意力和服从指挥的能力,而且也能让学生发挥想象力,培养他们的创造能力。
【1】B细节理解题 。根据第一段Students would be much smarter if they had some musical experience.和They could improve their classroom skills,…以及Making music also lets children use their imagination可知音乐可以培养孩子们的课堂技能,使他们发挥想象力,从而变的更为聪明,选B。
【2】C猜测词义题 。从情理可知孩子们喜欢看电视,玩电脑,而且不愿意离开,由此判断该词义为“unwilling to leave”,选C。
【3】D主旨大意题。第三段首句提出Music builds self-confidence, too.“音乐也构建自信”,然后对此进行解释分析,由此判断此句为主题句,故答案选D。
【4】A主旨大意题。 文章开门见山提出The arts, especially music, should be part of every school's lessons
at every grade level.这一文章的主题。然后在下文进行分析论证,由此判断A选项内容具有较高的概括性,而且针对性强,选A。
推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!
中考热点资讯
大家都在看
版权及免责声明
①凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。
② 本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。
③ 如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。