咨询 电话 置顶

新东方网>上海新东方学校>优能中学>优能高中>正文

高二期末质量检测英语真题及答案

2020-07-13 23:42

来源:

作者:

1、阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中所给词语的正确形式填空。

American Idol is a TV show and annual American singing competition, which began its first season on June 11, 2002. It is based on the British show Pop Idol, in which thousands of young singers, aged 16-28, audition(试演)for the chance   1 (choose) as the new singing idol. The program seeks to discover the  2 (good) young singer in the country through  3 series of nationwide auditions.             

Auditions  4 (hold) in key cities around the country, with judges removing some contestants(选手),  5 there are only 30 left. These 30 compete, on air, and the viewing public votes for  6 three favorites each week, over the course of the next three weeks. Those nine contestants, along   7 one “wild card” chosen by judges, continue on to the next stage of the competition,  8 takes place over several weeks. The outcome of the latter stages of this competition is wholly determined by public voting. There are three judges assessing the contestants’   9 (perform) in order to facilitate(推动) the voting.

Of these ten, two winners are chosen to appear in a live half-hour telecast(电视广播)the following evening to compete   10 a top-dollar record deal.

 

答案:

1to be chosen 

2best

3a

4are held

5until

6their

7with

8which

9performances

10for

 

解析试题分析:美国偶像是一个电视节目和年度美国的歌唱比赛,2002611日开始它的第一个赛季。它是根据英国的流行偶像节目编排的,成千上万的年轻歌手通过一系列全国海选 产生30名选手,通过观众投票选出九位选手,还有一个裁判确定的待定进入下一阶段的竞争。最后结果完全由公众投票决定。为了推动投票,有三名裁判评价选手的表现。这十位选手中,选出两个获胜者参加第二天晚上的半小时电视现场直播争夺顶尖奖项。

1】它是根据英国表演秀流行偶像,节目中成千上万的年龄在16-28岁的歌手,参加被选为新偶像歌手的试演机会。to be chosen做定语修饰chance,表被动、将来。

2】应该是:该节目试图发现全国最好的年轻歌手,故选best

3】通过一系列全国海选。a series of是固定短语:一系列的。故选a

4】试演是在全国主要城市举行。全文是一般现在时,这里主语和谓语又是被动关系,故选are held

5】裁判淘汰一些选手直到只剩下30。故选until(直到……才)。

6】这30名竞争者通过电视直播,让观众投票。在接下来的三个星期内,每周选出他们最喜欢的前三名。故选their

7】九位选手,和裁判选出的一个待定”,继续进入下一阶段的竞争。along with ……在一起。

8】九位选手, 和裁判选出的一个待定”,继续进入下一阶段的竞争,这需要在几个星期内进行。which代替先行词,引导非限制性定语从句,修饰先行词the next stage of the competition

9】为了推动投票,有三名裁判评价选手的表现。performance表演、表现,是可数名词,这里是多人的表演,故用复数形式。

10】这十位选手中,将选出两名获胜者参加在第二天晚上半小时的电视现场直播,来争夺最高待遇。compete for ……而竞争。

 

2Valentine’s Day is a popular festival of love and romance. There are      legends associated with the festival along with the belief that birds began to mate from this day. Historians trace (追踪)its      to an ancient Roman festival. It is said that in ancient Rome, people      a holiday on February 14th to honor Juno—the Queen of Roman Gods and Goddesses. On the following day, February 15ththe festival of Lupercalia was celebrated to honor the Roman God of Agriculture.

An interesting      was followed on the festival of Lupercalia to bring together young boys and girls who otherwise were strictly      . On the eve of the festival, names of young Roman girls were written on a slip of paper and placed into jars. Each young man      a girl's name from the jar and was paired with the girl during the festival. Sometimes the      lasted for a year until next year's celebration. Quite oftenthe couple would fall in love with each other and       marry. The custom lasted for a long time until people felt that it was un-Christian and that mates should be chosen by sight, not      .

The pairing of young boys and girls set the mood of the Valentine's Day Festival as we know today. But it was      due to the efforts and daring of a priest St Valentine that the festival got its       and clearer meaning. The story goes that Emperor Claudius II of Rome found it      to get soldiers and felt the reason why men did not join the      was that they did not wish to leave their wives and families. As a result, Claudius cancelled all marriages and engagements in Rome. St Valentine challenged Claudius's      order and secretly married couples. When his disobedience was      Valentine was put to death on February 14, around 270 AD. After his death Valentine was named a saint.

 

1    

Aacceptable      Bfamiliar    Cvarious    Dunrelated

2    

Apossibility Bdevelopment  Cevent Dorigin

3    

Astudied    Bobserved  Chandled   Ddiscussed

4    

Amovement      Bcelebration     Ccompetition    Dcustom

5    

Arespected Beducated Cseparated Dorganized

6    

Aspoke out Bbrought out    Cpulled out       Ddrew out

7    

Apairing     Bdating      Cplaying    Dcelebrating

8    

Afortunately      Boccasionally    Cfinally      Dsurprisingly

9    

Aorder Brisk   Cname       Dluck

10  

Ausually     Bactually    Creally Dfactually

11  

Ahistory     Bstory Cfame Dname

12  

Astrange    Bslow  Cawful Dtough

13  

Awar   Bparty Carmy Dgame

14  

Aunfinished      Bunjustified Cunrecognized Dunconcerned

15  

Adiscovered      Battacked  Cmemorized     Dpromised

答案

1C

2D

3B

4D

5C

6D

7A

8C

9D

10B

11D

12D

13C

14B

15A

 

解析试题分析:情人节是一个受欢迎的爱情和浪漫的节日。关于情人节有各种各样的传说与之相关。据说,来自古罗马人在215日的罗马牧神节一个有趣的习俗,节日前夕,年轻女孩的名字被写在一张纸上,放入罐中。每一位男孩取出罐里的一个女孩的名字,节日期间就和女孩配对。有时配对持续一年,直到明年的庆祝活动。通常,这对夫妇会爱上彼此,最终结婚。 还有一种说法是:罗马皇帝克劳迪亚斯二世发现很难征兵,觉得男人不加入军队的原因是,他们不愿离开自己的妻子和家庭。因此,克劳迪斯在罗马取消了所有婚姻活动。圣瓦伦丁挑战克劳迪斯这种不公正的命令,秘密地为情侣们证婚。当他的反抗被发现时,在约公元270年的214日被处死,在他死后圣瓦伦丁被命名为圣人,也就有今日的情人节。

1】考查形容词辨析和对语境的理解。A. acceptable可接受的;B. familiar熟悉的;C. various各种各样的;D. unrelated无关,根据下文可知,关于情人节的传说各种各样,故选C

2】考查名词辨析。A. possibility可能性;B. development发展;C. event事件;D. origin起源。这里应该是说情人节的起源。选D

3】考查动词辨析和对语境的理解。据说,在古罗马人们在214日庆祝一个节日假是为了表达对罗马诸神的女王Juno的纪念。A. Studied研究、学习;B. observed观察、庆祝;C. handled处理;D. discussed讨论。故选B

4】考查名词辨析和对语境的理解。在牧神节上一个有趣的习俗一直被延续着。A. movement运动;B. celebration庆祝;C. competition比赛;D. custom习俗。下面也有custom出现,故选D

5】考查动词辨析和对语境的理解。从下文可知是:把被严格分离的年轻的男孩和女孩汇聚到一起。A. respected尊重;B. educated教育;C. separated分离;D. organized组织。故选C

6】考查动词短语辨析和对语境的理解。节日前夕,年轻女孩的名字被写在一张纸上,放入罐中。所以后面应该是:每一位男孩从罐里抽出一个女孩的名字,节日期间就和女孩配对。A. spoke out说出;B. brought out拿出;C. pulled out拉出;D. drew out抽出。故选D

7】考查动词-ing形式辨析和对语境的理解。结合前文可知意思是:有时配对持续一年,直到明年的庆祝活动。A. Pairing配对;B. dating约会;C. playing玩;D. celebrating庆祝。故选A

8】考查副词辨析和对语境的理解。通常这对会爱上彼此, 最终结婚。A. fortunately幸运地;B. occasionally偶尔;C. finally最后;D. surprisingly令人惊奇地。把四个选项带入本句分析语境可知,选C

9】考查名词辨析和对语境的理解。这种习俗持续了很长时间,直到人们觉得这不是基督教教义的,伴侣应该通过眼睛选,而不是靠运气。A. order顺序、命令;B. risk冒险;C. name名字;D. luck运气。故选D

10】考查副词辨析和对语境的理解。。但事实上是这样的。A. usually通常;B. actually实际上;C. really真的;D. factually事实上。really一般是对前面对方说的话表示疑问,惊讶的语气。而在表示确实的,真实地意思时,通常是和表语连接的,而actually 实际上,很多时候用于居首作状语,还可以修饰形容词,动词,或者其他副词,或者一个句子,factually 意思是真实地,确实地类似于:really。故选B

11】考查名词辨析和对语境的理解。由于牧师圣瓦伦丁的努力和勇敢才使得这个节日有了这个名字和更清晰的意义。本文讲的是情人节即是圣瓦伦丁节的来历。A. history历史;B. story故事;C. fame名声;D. name名字。本文讲的是情人节即是圣瓦伦丁节的来历。故选D

12】考查形容词辨析和对语境的理解。A. strange奇怪的;B. slow慢慢地;C. awful可怕的;D. tough艰难地。从文章后面可以看出:罗马皇帝Claudius二世发现很难征兵。故选D

13】考查名词辨析和对语境的理解。皇帝Claudius二世觉得男人不加入军队的原因是,他们不愿离开自己的妻子和家庭。A. war战争;B. party聚会;C. army军队;D. game游戏。join the army是固定搭配,参军。故选C

14】考查形容词辨析和对语境的理解。圣瓦伦丁挑战Claudius的不公平的命令,然后偷偷地为情侣们证婚。A. unfinished未完成的;B. unjustified不公平的;C. unrecognized没认出的;D. unconcerned不关心的。故选B

15】考查动词辨析和对语境的理解。根据语境理解为:当他的反抗被发现时,在大约公元270年的214日被处死。他死后圣瓦伦丁被尊为圣人。A. discovered发现;B. attacked袭击;C. memorized记住;D. promised答应。故选A

 

3Imagine someone has crossed the seas joining five continents by swimming. It is a major success for anyone. But it is an even greater success for Philippe Croizon, who has no arms, and no legs! His achievements show that we can all achieve great things—no matter who we are.

Philippe Croizon was 26 years old when he had an accident. The doctors had to remove both of his arms and legs. “When they cut off my last leg I wanted to die. I suffered great depression and my spirit was as low as you can get. But you have to choose—and I chose to live!” said Croizon.

While he was recovering in hospital, Croizon saw a television programme about a woman who had been swimming across the English Channel. After watching the programme Croizon decided to do it. He began to exercise every day to make him strong and it took him two years to prepare.

Finally in 2010, Croizon was ready. He entered the cold, grey sea of the English Channel. He was now 42 years old. It took him from early morning until night to swim the distance. He felt a lot of pain. But he had become the first person without arms and legs to swim between France and England. Croizon had achieved his dream, but he did not stop there. He looked for a new goal.

Early in 2012 he planned to swim across the seas that join five major continents. During the next few months he swam between the four continents of Australia, Asia, Africa and Europe and finally in the cold waters of the Bering Strait between the continents of Asia and the Americas.

We want to show people something. If disabled people have courage and a lot of training they can do the same things as those who are not disabled,” said Croizon.

1According to the passage, Philippe Croizon _____.

 

Awas born with disability

Bsuffered a lot from the accident

Cchose to live because of a TV programme

Dwas fond of swimming since he was young

2What do we know about Philippe Croizon’s swimming across the English Channel?

AIt took him two years to finish it.

BHe was the first person to achieve it.

CIt was easy for him to finish the swim.

DHe spent a lot of time preparing for it.

3Philippe Croizon’s crossing the seas joining five continents______.

Alasted a month

Bended in the Bering Strait

Chappened when he was 42 years old

Dwas inspired by a television programme

4Which of the following can best describe Philippe Croizon’s story?

AHope for the best, prepare for the worst.

BWhere there’s a will, there’s a way.

CActions speak louder than words.

DThe finest diamond must be cut.

5What’s the best title for the passage?

AHope in the corner

BA disabled man’s dream

CChallenges to Philippe Croizon

DPhilippe Croizon’s amazing swim

答案

1B

2D

3B

4B

5D

 

解析试题分析:Croizon年轻时由于一场事故而被迫截肢落下残疾。但是他并没有自暴自弃,而是坚强勇敢地面对生活,其中最大的挑战就是游泳横渡英吉利海峡,但是他还是成功了。现在的他正向着下一个更大的目标而努力生活着。

1】细节理解题。由“Philippe Croizon was 26 years old when he had an accident. The doctors had to remove both of his arms and legs. ”可知Croizon26岁时因为一场事故而失去了胳膊和腿,所以这是代价巨大的。 故选B

2】细节理解题。由“He began to exercise every day to make him strong and it took him two years to prepare.”可知,他为了这次横渡准备了两年。故选D

3】细节理解题。由“During the next few months he swam between the four continents of Australia, Asia, Africa and Europe and finally in the cold waters of the Bering Strait between the continents of Asia and the Americas.”可知,Croizon 最后是在亚洲和美洲大陆之间的白令海峡结束了自己的旅程。故选B

4】主旨大意题。Croizon虽然身陷残疾,但是他坚持不放弃生活的希望,坚持锻炼自己并不断追求自我挑战的目标,最终成功横渡英吉利海峡。所以是Where there’s a will, there’s a way. 有志者,事竟成。故选B

5】主旨大意题。文章讲述了一个名为Croizon的人虽然残疾但是仍然坚持游泳渡海的故事,他的事迹很具有激励意义。故选D

考点:人物传记类阅读。  

 

4The relationship between humans and animals has always been complex. Some cultures have developed entire belief systems around favored animals. Even in cultures with less formal belief systems, connections between people and animals still lead to commonly accepted opinions about animals.

These belief systems usually develop around the animals that interact (互动) with humans most frequently. Therefore, it should not be surprising that so many stories surround the most common of animals: rats. Rats live side by side with humans all over the world and regularly interact with people. Human-rat coexistence may be common all around the world, but different cultures respond to that closeness in different ways.

In the United States and Europe, one typical attitude is that the rat is a pest. This could be due to the common belief that rats spread disease. Actually, they don’t, at least not directly, but many people don’t know that. The Pied Piper of Hamlin, a well-known children’s story, is one example of how rats have been described in Western literature: in that story, rats cause such a problem that a town has to hire a piper to call them all away.

In many Latin American countries, the rat is described in a very different way. The story of the tooth fairy (a fairy believed by children to leave money while they sleep in exchange for a tooth that has come out) is common all over the world, but in Latin America, the “fairy” is a rat! Rats do have very strong teeth, which could explain the association. Clearly, this shows another attitude toward rats that is much more positive.

Yet another attitude toward the rat can be seen in the Chinese Zodiac (生肖). The Rat is one of the animals of the Zodiac. Like the other zodiac animals, the Rat is neither entirely good nor entirely bad. It’s described as clever and friendly, but also tricky and not entirely honest. That may be the most accurate description of the rat so far. Whether you like rats or not, it’s hard to deny their reputation for cleverness.

As many people are discovering these days, rats can even make excellent pets, so long as you remember to close the cage carefully!

1What does the passage mainly talk about?

 

AA trend of keeping rats as pets.

BHow different cultures look at rats.

CHow humans get along with animals.

DFavored animals in different cultures.

2The rats in The Pied Piper of Hamlin appear______.

Aunpleasant     Bhonest     Csmart       Dunusual

3The tooth fairy in Latin America mentioned in Paragraph4 is to show______.

Athe tooth fairy is lovely

Brats look very frightening

Crats are welcome in Latin American countries

Dthe story of the tooth fairy is common all over the world

4According to the author, rats______.

Adon’t spread disease

Bshould be treated as pests

Care fairly described in the Chinese Zodiac

Dare kept as pets by more and more people

5The passage is probably taken from a ______.

Atravel guide    Bnews report     Cnature magazine    Dhistory textbook

答案

1B

2A

3C

4C

5C

 

解析试题分析:什么动物和人亲近?和人打得交道越多,这种动物也就越受重视。比如老鼠,在不同的文化中,老鼠的形象和代表的意义也不相同。有的认为它们是害虫,有的视为祥瑞,有的养做宠物......你怎么看?

1】推理判断题。文章主要讲述了不同的国家和地区的人们对待老鼠的不同态度。尤其根据Therefore后面的叙述可知选B

2】细节理解题。由“in that story, rats cause such a problem that a town has to hire a piper to call them all away.”可知,老鼠引起了大麻烦以至于人们不得不请来吹笛人驱逐老鼠。所以是 unpleasant 讨厌的;honest诚实的;smart时髦的;unusual经常的。故选A

3】细节理解题。由“ but in Latin America, the “fairy” is a rat! ”可知,老鼠是小精灵表明拉丁美洲的人们很欢迎老鼠。故选C

4】细节理解题。根据“Like the other zodiac animals, the Rat is neither entirely good nor entirely bad. It’s described as clever and friendly, but also tricky and not entirely honest. ”可知,老鼠在十二生肖中还是得到了公平的描述:不好也不坏,聪明友好,还有点滑。故选C

5】推理判断题。本文介绍了老鼠在不同国家地区和文化环境中的不同对待态度,因此应该摘自自然杂志。travel guide旅游手册; news report新闻报道; nature magazine自然杂志;history textbook历史教科书。故选C

推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

大家都在看

    ×