咨询 电话 置顶

新东方网>上海新东方学校>优能中学>优能高中>正文

高三英语完形填空与阅读理解试题精选

2020-06-28 22:09

来源:

作者:

1、完型填空

 

One of my next-door neighbors is a sweet 92-year-old Polish lady. A few days ago, I came back home from a trip. As I was  1 my clothes in my room, I heard a(n)       2  ,violent knock on the door. It was 10:30 pm, and I wasn’t sure who it could be. I went downstairs and  3  the peephole(猫眼), and saw that it was our sweet next-door neighbor.

I quickly   4  the door, and she seemed really distressed and kept 5 , “please help me, I need your help. The fire alarm won’t go off. Please help me.” I  6  told her that everything would be okay, and  7  her to her house to see what was going on  8  the fire alarm.

She  9 that the alarm had been going on and off inconsistently for the past two hours, and that her  10  to call her daughter to come and fix it was fruitless. So I took a chair from her dining room table,  11  it, and looked at the fire alarm.

After twisting the fire alarm off, I blew into it, because sometimes  12 causes it to make strange noises. She seemed  13 but was exactly shaking out of fear. I asked her  14 she was okay, and she said she was 15  , so I gave her a hug. I felt her shaking in my embrace, and held her _16_ for a few minutes until she stopped shaking and sighed a breath of relief.

We then  17 and talked for ten minutes, until I felt that she was okay, and safe to sleep. She was so generous with  18 for being with her, but I thanked her for  19 me that hugs are indeed good tools! So, sometimes, a(n) 20  hug is a good and powerful way to hold someone going through a difficult period.

 

【小题1   

Acollecting Bdesigning Cunpacking      Dsetting

【小题2   

Acontinual Bflexible     Crhythmic  Dimpressive

【小题3   

Alooked through      Bmade out Ccut up      Dturned to

【小题4   

Aclosed      Bmoved     Clocked     Dopened

【小题5   

Athinking   Brepeating Ccomplaining   Dscreaming

【小题6   

Afrequently Bbriefly      Cimmediately    Droughly

【小题7   

Arequired   Baccompanied  Cinspected Dobserved

【小题8   

Afor    Bto     Cby     Dwith

【小题9   

Apredicted Bwarned    Cmentioned      Dproved

【小题10  

Aattempt   Bsuggestion      Cresponsibility  Dpermission

【小题11  

Apressed    Brevolved   Ccrashed   Dclimbed

【小题12  

Apower      Bdust  Cpaper       Dswitch

【小题13  

Adetermined     Bterrified    Crelieved   Ddevoted

【小题14  

Awhen Bhow  Cwhy  Dif

【小题15  

Aafraid       Btired  Csleepy      Dpleased

【小题16  

Acasually   Btightly      Cautomatically  Dabruptly

17  

Abroke down    Bsped up   Csat down  Dturned around

18  

Asuffering  Bregret      Cshame     Dgratitude

19  

Aadvising   Breminding Cencouraging   Dadvocating

20  

Asimple     Bspecial     Cofficial     Dsudden

答案

1C

2A

3A

4D

5B

6C

7B

8D

9C

10A

11D

12B

13C

14D

15A

16B

17C

18D

19B

20A

 

解析试题分析:本文通过作者帮助一个恐慌的老人修报火机,并拥抱老人使她恢复平静的故事说明,有时候,一个简单的拥抱是帮助别人渡过难关的很好且有效地方法。

1】根据A few days ago, I came back home from a trip.可知这里想说我正在我的房间里取出衣服,故选Cunpacking取出。

2】根据violent knock on the door,故选Acontinual不间断的。

3】根据the peephole(猫眼),故选Alooked through穿过……看。

4】根据and she seemed really distressed and kept repeating,可知这里想说我很快打开门,故选D

5】根据“please help me, I need your help. The fire alarm won’t go off. Please help me.”可知这里想说她一直在重复,故选Brepeating重复。

6】这里想说我立即告诉她,一切都会好的,故选Cimmediately立即。

7】根据to her house to see what was going on with the fire alarm.可知这里想说我跟随着她来到她的房子,故选Baccompanied跟随。

8】这里想说去看一下她的报火机发生了什么事,故选D

9】根据that the alarm had been going on and off inconsistently for the past two hours,故选Cmentioned提到。

10】根据to call her daughter to come and fix it was fruitless.可知这里想说她试图让她的女儿回来修一下,attempt试图,故选A

11】根据So I took a chair from her dining room table,故选Dclimbed爬上。

12】根据After twisting the fire alarm off, I blew into it,,故选Bdust灰尘。

13】根据but was exactly shaking out of fear,故选Crelieved放心的。

14】根据and she said she was  afraidso I gave her a hug.故选Dif是否。

15】根据so I gave her a hug.故选Aafraid害怕的。

16】根据for a few minutes until she stopped shaking and sighed a breath of relief,故选Btightly紧紧地。

17】这里想表达然后我们坐下来,聊天十分钟,故选Csat down坐下来。

18】这里想表达她很感激我和她在一起,故选Dgratitude感激。

19】这里想说但是我感谢她提醒我拥抱事实上是很好的工具,故选Breminding提醒。

20】这里想说有时候,一个简单的拥抱是帮助别人渡过难关的很好且有效地方法,故选Asimple简单的。

 

2、阅读理解

 

For most people, graduation is an exciting day – the culmination (顶点) of years of hard work. My graduation day... was not.

I remember that weekend two years ago, Family and friends had traveled far to watch our class walk across the stage. But like everyone else in my graduating class, I had watched the economy go from bad to worse during my senior year. We graduates had degrees, but very limited prospects (前景). I hadn’t secured a job, and I knew that the next day, when my lease (租约) ended, I would no longer have a place to call home.

The weeks ahead weren’t easy. I gathered up everything I couldn’t carry and put it into storage. Then, because I had no opportunities in my small university town, I packed up my car and drove to California to find work. But what I thought would take a week dragged into two, then four, and 100 job applications later, I found myself still jobless. The due date to begin paying back my student loans was creeping even closer.

Have you ever felt utter dread? That feeling became a constant in my life. The most frustrating part was no matter how much I tried, I just couldn’t seem to make any progress.

So what did I do to maintain my sanity? I wrote. Something about putting my words on a page made everything clearer. Something about writing gave me hope.

I channeled my frustration into a children’s book. Beyond the river was the story of an unlikely hero, a little fish who refused to give up.

And then one day, with no writing degree or contacts in the writing world – just hard work and perseverance – I was offered a publishing contract for my first book. After that, things were in place, I was offered a second book deal. Then, a few months later, I got an interview with the Walt Disney Company and was hired shortly after.

The moral of this story is… don’t give up, even if things look bleak now.  Two years ago I was drinking cold soup right out the can. Things change. All we need is the courage to push beyond the river.

1When it was time to graduate, the author felt _____.

 

ABored      BRelieved   Cdepressed       Dhopeful

2After the author’s graduation, _____.

Ahe went on a short trip with his family to California

Bthings turned even worse than he had expected

Che focused on writing instead of applying for jobs

Dhe found his salary was hardly enough to pay back his student loans

3When did the author’s career life begin to run smoothly according to the article?

AAfter he got his first publishing contract.

BAfter he began to write his book Beyond the river.

CAfter he finished his book Beyond the river.

DAfter he got hired by the Walt Disney Company.

4What is the main message the story intends to convey?

AOpportunity lies everywhere.

BPerseverance is essential to success.

CIt’s important to adapt yourself to society.

DWe should devote ourselves to whatever we do.

答案

1C

2B

3A

4B

 

解析试题分析:本文主要讲了作者在毕业后,生活贫困潦倒,但他却不放弃,最终作者取得成功。通过这个故事,告诉我们面对困境,要坚持不懈的努力,这才是通向成功的正确道路。

1】根据For most people, graduation is an exciting day – the culmination (顶点) of years of hard work. My graduation day... was not,故选Cdepressed沮丧的。

2】根据But like everyone else in my graduating class, I had watched the economy go from bad to worse during my senior year.故选B

3】根据And then one day, with no writing degree or contacts in the writing world – just hard work and perseverance – I was offered a publishing contract for my first book. After that, things were in place, I was offered a second book deal.故选A

4】根据The moral of this story is… don’t give up, even if things look bleak now.故选B

考点:故事类短文阅读理解

点评:这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题仔细阅读短文,理解了全文内容,很容易选出正确答案。阅读短文时,常常会遇到一些生词。这时,要沉着,冷静,细心思考。首先要把整段、整篇文章看完。通过对全篇短文的理解,就很有可能猜测出生词的大意。另外,还可以从含有生词句子的上下文,以及句子和段落之间的关系来判断、理解生词以求获得其真正含义。猜测生词的另一种方法是,根据构词法推测。遇到生词后,可从构词法角度分析判断生词。

 

The One and Only Ivan [hardcover]

Katherine Applegate Author

Patricia Castelao Illustrator

4.6 out of 5 stars See all reviews (117 customer reviews) / Like (58)

List Price: $16.99

Price: $9.34 (for total orders over 25.)

Usually ships within 1 to 3 weeks.

Ships from and sold by Amazon. com.

Gift-wrap available.

Product Details

Reading level: Ages 8 and up

Hardcover: 320 pages

Publisher: Harper Collins

Languages: English

ISBN-10: 0061992254

ISBN-13: 978-0061992254

Shopping weight: 15.2 ounces (View shipping rates and policies)

Book Description

Release Date: January 17, 2012

Age level: 8 and up

Grade Level: 3 and up

Ivan is an easy-going gorilla. Living at the Exit 8 Big Top Mall and Video Arcade, he has grown accustomed to human watching him. He rarely misses his life in the jungle. Instead, Ivan thinks about TV shows he’s seen and about his friends. But mostly Ivan thinks about art and how to capture the taste of a mango.

Then he meets Ruby, a baby elephant, and she makes Ivan see their home—and his own art—through new eyes. When Ruby arrives, change comes with her, and it is up to Ivan to make it a change for the better.

Katherine Applegate blends humor and poignancy (辛辣) to create Ivan’s unforgettable first-person narration in a story of friendship, art and hope.

1The book is suitable for readers who are _____.

 

A3-5years old   B5-7 years old   C7-8 years old  Dmore than 8 years old

2The ad is likely to appear _____.

Ain a novel Bin a newspaper       Con TV       Don the Web

【小题3How much do you have to pay for just one copy of the book?

A$16.99     B$7.65 C$15.99     D$9.34

4Which of the following is not true according to the passage?

AThe book was released on January 17, 2012.

BIvan is a bad-tempered gorilla.

CRuby’s arrival changes Ivan’s life.

DThe book is written in the first person narration.

答案

1D

2D

3A

4B

 

解析试题分析:本文主要介绍了网上销售的一本书的相关信息。

1】根据Reading level: Ages 8 and up ,故选D

2】根据Ships from and sold by Amazon. com.故选D

3】根据List Price: $16.99,可知答案为A

4】根据Ivan is an easy-going gorilla.可知答案为 B

 

 

I live in north Celebes which is near Philippines. Since early December 2010 most tropical regions have been frequently hit by rain. Just like my hometown, tropical regions only have two seasons, including the dry season that usually starts from April to September and the wet or rainy season which usually happens from October to March. But, it could be indeterminate. Sometimes the rainy season can come a month earlier or later. It can be prolonged even more than 4 months and so can the dry season. Even during the dry season, rain can occur several times in certain areas.

The prolonged dry season in tropical areas usually causes a lot of losses. It will be very harmful to local farmers, because most of the tropical areas sre regions of the developing countries. Sometimes agricultural and plantation crops will be damaged because of so much dry land and the fact that the river used to flow the water for rice fields are also dry. Rain is very important for plants because rain contains many nutrients that plants are in great need of.

What’s more, if the prolonged rainy season arrives and then floods usually occur in certain areas of low lands. Even for the capital city of Jakarta floods have struck several times during the prolonged rainy season. In addition to floods, the rainy season can cause many diseases. During the dry season, diseases are usually caused by mosquitoes such as dengue fever. While in the rainy season, people who have the weak immune will be more easily attacked by some diseases such as flu, fever, diarrhea, and much more.

If you live in the other places and want to travel to the tropical regions, make sure that you have known much about the season and the effect for these months in which you want to travel as tourists. Only in that way, can you at least prepare to deal with tropical weather.

1The underlined word “indeterminate” in paragraph 1 can be replaced by “ _____”

 

Auncertain Bunknown Cuntrue     Dunbelievable

2The second paragraph mainly tells us something about _____.

Athe effects of the dry season.       Bthe benefits of the rainy season.

Cthe growth of dry land  Dthe diseases in the dry season

3We can learn from the passage that in the wet season, _____

Athe capital of Jakarta is flooded every year

Bmore crops will die after being flooded for so long.

Cmosquitoes will spread more diseases among the crowd.

Dpeople with weak immune might be attacked by some diseases

4The main purpose of this passage is to introduce _____.

Asome interesting facts of tropical regions

Bsome knowledge about tropical regions to travelers

Csome knowledge about how to live well in different regions.

Dsome differences between dry and wet seasons in tropical regions.

答案

1A

2A

3D

4B

 

解析试题分析:这篇文章为旅游者们介绍了热带的一些知识。

1】根据Sometimes the rainy season can come a month earlier or later.可猜出“indeterminate”意思是不确定的,故选A

2】根据The prolonged dry season in tropical areas usually causes a lot of losses. It will be very harmful to local farmers, because most of the tropical areas sre regions of the developing countries.故答案应为A

3】根据While in the rainy season, people who have the weak immune will be more easily attacked by some diseases such as flu, fever, diarrhea, and much more. 故选D

4】根据If you live in the other places and want to travel to the tropical regions, make sure that you have known much about the season and the effect for these months in which you want to travel as tourists. Only in that way, can you at least prepare to deal with tropical weather. 故选B

推荐关注微信公众号【新东方上海学校微服务】,为您提供课程咨询、优惠活动、新闻查询、学习资料包领取等功能服务哦!

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

大家都在看

    ×